Garage TDI speelt 21 september de première van Wagners Ring in Werkplaats Havenkwartier in Assen

6 september 15:32
WR pr foto 3000

Drents JeugdTheater Garage TDI speelt vrijdag 21 september de première van Wagners Ring in de theaterzaal van de garage. Wagners Ring is een muziektheaterproductie over het creëren van een meesterwerk. De voorstelling is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens beroemde opera “Der Ring des Nibelungen”. Wagner werkte 21 jaar aan dit immense kunstwerk. De voorstelling duurde aanvankelijk meer dan drie dagen. Schrijver Jan Veldman en regisseur Henk de Reus hebben deze grootse opera bewerkt naar één uur meeslepend jeugdtheater voor alle leeftijden. Onvermijdelijk wordt hier en daar een loopje genomen met de echte Wagner en de echte opera.

Na afloop van de première neemt Garage TDI afscheid van regisseur Henk de Reus. Henk heeft diverse prachtige jeugdtheatervoorstellingen gemaakt voor Garage TDI, zoals De Man Met Het Stenen Hart, Reismuis, Maarten Mus, Nou Dag Dan Maar, Vast en Wagners Ring. In voorstellingen als Domovoj Maximus experimenteerde Henk graag met vormen van nieuwe media. Enkele van zijn voorstellingen reisden de wereld over. Henk was met zijn theatergezelschap DJT De Reus, één van de drie fusiepartners van waaruit Garage TDI is opgebouwd. Samen met Anne van Otterloo legde hij een belangrijk fundament voor ons festival Art of Wonder, het jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden.

Over de voorstelling

Richard is componist. En wat voor één! Hij is een genie. Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke – voor de ogen van het publiek – een geweldige, allesomvattende opera. Over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring. Een opera die speelt in de tijd dat het water van de Rijn nog zo helder was dat je het gewoon kon drinken.
Cosima, het buurmeisje, bewondert Richard en helpt hem om zijn verhaal te verbeelden en te verklanken. Hierbij wordt letterlijk alles uit de kast gehaald: live muziek en zang, duplo-speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Allemaal meer dan levensgroot te volgen op projectieschermen. Zoveel verbeelding, dat kan natuurlijk niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen.

Wanneer: 21 september 20.00 uur

Waar: Werkplaats Havenkwartier (Garage TDI) in Assen

Kosten: Jeugd tm 18 jaar: €5,- Volwassenen €8,-

Reserveren: www.garagetdi.nl