Garage TDI zoekt bespelers van blaasinstrumenten en koorleden voor bewerking van de filmklassieker The Godfather

5 september 15:03

Garage TDI is voor de groots opgezette locatievoorstelling Don Assini (Vrije bewerking op de filmklassieker The Godfather) in Assen opzoek naar koorleden en mensen die een blaasinstrument spelen!

Na het succes van Justice, waarin regisseur Céline Hoex in het kader van The American Dream de filmklassieker De twaalf gezworenen onder de loep nam, neemt Drents JeugdTheater Garage TDI in het kader van Sprezzatura nu de filmklassieker The Godfather als uitgangspunt voor een locatieproductie in Assen. Don Assini is een muzikale locatievoorstelling over het grimmige leven van maffiosi te midden van de Drentse hoofdstad. In deze bewerkte versie van The Godfather volgen we Matteo Assini, de zoon en logische opvolger van Don Assini. Matteo voelt echter niks voor de louche zaken van zijn vader en heeft zijn ambities in de opera liggen. En dat terwijl hij op het punt staat te gaan trouwen met Lucia, de dochter van de concurrent Lorenza Marino. Door het huwelijk hopen de families op minder gespannen voet te kunnen leven. Ze beginnen zelfs een gezamenlijke rondvaartboot maatschappij in Assen; met een dubbele bodem. Beeldend muziektheater met broodsticks, kunstvervalsing and an offer you can’t refuse.

Op maandagavond 9 september om 19:30 uur organiseert Garage TDI (Industrieweg 8, Assen) een informatiebijeenkomst voor jongeren, volwassenen of jeugdige ouderen die hier als koorlid of blazer in mee willen spelen. Op deze avond gaan we direct met de mensen die dat leuk lijkt muziek maken en lekker zingen. De composities zijn verzorgd door Eef van Breen en variëren van meerstemmige passages tot het unisono neuriën van een melodie. Alle stemmen zijn welkom, van sopranen tot bassen. Er zullen twee repetitiedagen zijn onder leiding van Eef. De eerste zal plaatsvinden op zaterdag 14 september van 11:00 tot 14:00 uur. Ook op de 14e kunnen nieuwe mensen zich nog aansluiten. Daarna wordt er met de acteurs mee gerepeteerd op 6 oktober en nog een datum naar keuze: 13 of 19 oktober.

De voorstelling data zijn: 24 (try-out), 25, 26 oktober, 1 en 2 november. In maart 2020 zijn er enkele succesopties.

De regie van de voorstelling Don Assini is in handen van de regisseurs Zen Roorda en Céline Hoex. De voorstelling wordt gespeeld door professionals van Garage TDI en spelers van de Vooropleiding Brandstof TDI.

Voor vragen, informatie of opgeven, kun je mailen naar info@garagetdi.nl