Gert van Hoef geeft concert in de Koepelkerk Smilde

7 augustus 8:17

In de concertserie van de Koepelkerk te Smilde zal op 15 augustus een concert gegeven worden door de jonge veelbelovende organist Gert van Hoef. Hij geeft voor de eerste keer een concert in deze bekende serie. Hierin zal hij het onlangs voortreffelijk gerestaureerde van Oeckelen orgel bespelen.

De in 1994 te Barneveld geboren Gert van Hoef ontving zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.

In juni 2010  werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam.

Op het concertprogramma staan o.a. composities van Bach (Air), Dubois (Toccata), Chopin en Asma. Ook zal hij een aantal improvisatie ten gehore brengen.

Het concert van 15 augustus begint om 20.00 uur, toegangskaarten zijn aan de Kerk verkrijgbaar. Het laatste concert in deze zomerserie wordt op 29 augustus gegeven door Sander van Marion die dan zijn afscheidsconcert zal geven.