Gevangenismuseum ontvangt 100.000e bezoeker

28 oktober 9:36

Het Nationaal Gevangenismuseum heeft vandaag de 100.000e bezoeker van 2019 ontvangen. Het is het 11e achtereenvolgende jaar dat het museum dit hoge aantal bezoekers binnenhaalt; een prestatie die het museum niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.
Communicatiemedewerker van het Gevangenismuseum Marjolein Bos verwelkomde de 100.000e bezoeker, de familie Peppelman uit Hoofddorp, met bloemen en een bijzondere verrassing.
Waar ooit het aantal bezoekers werd geschat op 60.000, trekt het museum jaarlijks bijna dubbel zoveel mensen. Vooral in de drukke periodes, zoals ook de herfstvakantie, kan het museum de drukte niet goed aan.
Marjolein Bos: “Op drukke dagen merken we dat we bezoekers geen optimale ervaring kunnen bieden. Er zijn dan soms meer dan 1000 bezoekers in het museum, wat zorgt voor logistieke problemen. Zo ontstaan er te lange rijen voor de kassa’s, zijn er te veel mensen in de expositieruimtes en is er niet genoeg plek in het museumrestaurant. We zijn daarom druk bezig met uitbreidingsplannen en hopen dat we snel ons vernieuwde museum kunnen openen.”
De familie Peppelman was 10 jaar geleden al eens in het museum geweest. “Toen waren we hier met onze oudste kinderen, en vandaag met onze jongste zoon. We zijn een weekje op vakantie in Drenthe en het leek ons leuk om ook met hem een bezoek aan het museum te brengen.”
Na het feestelijke welkom werd de familie uitgenodigd in het museumrestaurant om het goede nieuws te vieren. En dan niet met water en brood, maar met koffie en gebak.