GEVANGENISMUSEUM ZOEKT NIEUWE RONDLEIDERS

23 november 10:16

Voor wie zin heeft in boeiend vrijwilligerswerk: binnenkort start een nieuw opleidingstraject voor rondleiders. Het museum zoekt daar nog een aantal enthousiaste vrijwilligers voor.
Er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van de uitbreiding van het Gevangenismuseum. Hoewel daar voor de schermen op dit moment nog niets van te zien is, achter de schermen is het een drukte van belang. Zo vindt er een onder andere een grote depotverhuizing plaats, waarbij ruim 10.000 objecten worden verhuisd. Bij zo’n verhuizing komen natuurlijk alle objecten weer eens door de handen en dan komen er ook bijzondere verhalen tevoorschijn. Verhalen die het museum nu en straks in de vernieuwde exposities wil gaan vertellen. En daar zijn meer rondleiders voor nodig.
De rondleider ontvangt en begeleidt groepen tijdens hun bezoek. Hij/zij geeft uitleg bij de vaste en tijdelijke presentaties, gidst op de Boevenbus tijdens de rondrit door Veenhuizen en leidt rond in de voormalige strafgevangenis de Rode Pannen. Zo nu en dan vervult de rondleider ook een suppoostfunctie in de expositieruimte.
Wie belangstelling heeft voor de geschiedenis van detentie en gedetineerden, voor de geschiedenis van Veenhuizen én het leuk om met verschillende groepen te werken, kan zich aanmelden als aspirant rondleider.
Voor meer informatie kan men op de site van het Gevangenismuseum kijken: www.gevangenismuseum.nl Of men kan contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Anne van schepen via: 0592-388264 of a.vanschepen@gevangenismuseum.nl.