Gevarieerde smaken en stijlen op Preuvenement Assen 2018

21 juni 15:39

Op 25 en 26 augustus 2018 wordt de mooie Gouverneurstuin in Assen weer omgetoverd tot één van de leukste  festivallocaties van Nederland: het Preuvenement Assen. Tijdens het festival kan men proeven van gerechten van circa 30 Asser restaurants terwijl op de podia lokaal en nationaal bekende artiesten van zich laten horen. Zo wordt de start van het culturele en culinaire seizoen in Assen gevierd!

Het Preuvenement Assen is afgelopen jaren uitgegroeid tot een fenomeen in Assen waar iedereen naar uitkijkt. Ook dit jaar groeit het festival door: waar voorgaande jaren De Brink werd betrokken bij het festivalterrein om het groeiende aantal horecadeelnemers een plekje te kunnen geven, wordt dit jaar ook de Torenlaan onderdeel van het Preuvenement. Hier kunnen lokale culturele organisaties hun kunsten tentoonstellen.

De organisatie van het Preuvenement Assen, druk bezig met de programmering, maakte deze week de eerste namen bekend. Op het Sligro Stage staan artiesten met landelijke bekendheid in allerlei muziekstijlen en -smaken. Van lekkere poprock van Handsome Poets (afsluiter op de zaterdagavond) tot dromerige fado van Daisy Correia. En waar Joris Linssen & Caramba de nodige vrolijkheid met zich meebrengen zorgt dj-duo Loop Ally voor  heerlijke electronische dansbare muziek.

Het Rabo Stage biedt met behulp van Podium Zuidhaege en Kunstbende Drenthe een podium voor lokaal en aanstormend talent. Isa Zwart, die vorig jaar nog via de Kunstbende Drenthe terecht kwam op het podium op het Preuvenement, laat dit jaar zien dat zij is uitgegroeid tot een artiest van formaat. De piepjonge bandleden van WhatTheFunk maken er met hun funky, jazzy sound echt een feestje van op het podium.

Het Preuvenement Assen is een festival voor jong en oud, dus ook voor de jongste kinderen is er weer genoeg te doen. Behalve de beroemde ballenbak worden er ook workshops georganiseerd en kunnen kinderen hun favoriete knuffel de dag van hun leven bezorgen met de knuffelparachute.

Voor de echte foodies zijn deze fijne acts en activiteiten natuurlijk bijzaak. Voor hen is dit de kans om kennis te maken met het veelzijdige culinaire circuit in Assen. De stad kent vele hoogwaardige restaurants en op het Preuvenement serveren circa dertig daarvan een voorproefje van wat zij in het nieuwe culinaire seizoen aanbieden. Je vindt  eten uit alle windstreken, van de Franse haute cuisine tot heerlijk Surinaams tot een fusion van verschillende keukens. Voor stiekeme zoete en hartige versnaperingen ga je langs Onique, El’s keuken serveert hapjes uit de Molukse en Portugese keuken en voor de lekkerste tapasgerechten ga je langs Bodega Manolitos.

Er is natuurlijk nog veel meer te proeven en beleven op het Preuvenement Assen. Op www.preuvenementassen.nl vind je komende tijd steeds meer informatie over dit zomerse festival. Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor het Preuvenement 2017? De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Stuur een mailtje naar info@preuvenementassen.nl voor meer informatie en om je op te geven.