Golden Earring en De Dijk in De Bonte Wever

12 oktober 10:35

Muziekliefhebbers kunnen in het weekend van 20 en 21 oktober hun hart ophalen in De Bonte Wever in Assen. Twee van de meest succesvolle bands van Nederlandse bodem treden daar daags na elkaar op. De Golden Earring betreedt vrijdag 20 oktober het podium van de grote zaal en de dag erna, zaterdag 21 oktober, nemen de mannen van De Dijk het stokje over. Voor beide shows zijn nog kaarten te verkrijgen en o.a. te bestellen via de website van De Bonte Wever.

Vrijdag 20 oktober – Golden Earring
Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De klassieke bezetting van de band is ontstaan in 1970 en nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Het repertoire van de band is onuitputtelijk en tijdens dit concert komen (bijna) alle favorieten uit bijna vijftig jaar Earring-historie aan bod, waaronder zonder twijfel wereldhits als Twilight Zone, When The Lady Smiles en Radar Love.

Het voorprogramma is in handen van Straight On Stage. Deze ‘rock-sensation in suits’ zorgt ervoor dat de gouden hits van vroeger je mee terugnemen naar ‘the good old days’ in een explosieve show vol passie en energie.

Zaterdag 21 oktober – De Dijk Opgericht in 1981 maakt De Dijk na 35 jaar nog steeds met veel enthousiasme Nederlandstalige blues, rock en soul muziek en staat daarmee al jaren aan de top in Nederland. De Dijk bestaat uit de broers Huub (zanger) en Hans van der Lubbe (bas), drummer Antonie Broek, gitarist Nico Arzbach en Pim Kops die voor de toetsen zorgt. Verwacht grote hits als Bloedend Hart, Als Ze Er Niet Is, Dansen Op De Vulkaan en Mag Het Licht Uit afgewisseld met nieuw werk van hun meest recente album Groef.
Friese trots Twarres speelt in het voorprogramma en ken je ongetwijfeld van megahit Wêr Bisto, nog steeds de enige nummer 1-hit in de Friese taal. Wegens ziekte moest zanger Johan destijds zijn zangcarrière opgeven, maar gelukkig heeft oprichtster Mirjam de perfecte vervanger gevonden en blijft de echte Twarres sound voortbestaan.

Informatie & Tickets
Kaarten voor beide optredens zijn te bestellen via www.debontewever.nl/events of telefonisch via 0592-303777. Daarnaast zijn kaarten direct af te halen bij de receptie van De Bonte Wever en bij de CD afdeling van Warenhuis Vanderveen.