Haal je Pietendiploma!

26 november 11:03

Assen – Op zondag 2 december a.s. kunnen kinderen hun Pietendiploma halen. Het Ceresplein en Mercuriuscentrum wordt dan omgetoverd tot een waar oefenparcours voor Pietjes in spé!

Het is ieder jaar weer een ontzettend gezellige periode voor de Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Na hun reis uit het verre Spanje leest Sint ieder dag in zijn grote boek en vertelt hij de Pieten bij welke huizen zij ’s avonds het dak op moeten. En dat is een hele klus met al die verschillende daken in het land! Om in topconditie te blijven moeten de Pieten natuurlijk veel oefenen, ook als ze in Nederland zijn. Daarnaast moeten ze er natuurlijk ook voor zorgen dat er voldoende Pieten zijn die de daken op kunnen, want stel je voor als er eens eentje ziek wordt. Dat kan niet in die laatste drukken dagen voor 5 december.

Om dit ze voorkomen, hebben ze op zondag 2 december op het Ceresplein en in het Mercuriuscentrum een Pietenparcours uitgezet, waar kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen laten zien dat zij ook goed kunnen klimmen, klauteren, glijden en springen. Natuurlijk houden de geoefende Pieten een oogje in het zeil want zij weten hoe het allemaal moet. Lukt het jou om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan? Kom dan tussen 13:00 en 17:00 uur jouw kunsten laten zien.

  • Bij slecht weer vindt het Pietenparcours plaats in het overdekte deel van Winkelcentrum De Triade en het Mercuriuscentrum.