Hangover Paradise trapt af op het Koopmansplein

21 juni 14:06

De Asser symfonische rockband Hangover Paradise opent op de eerste avond van het TT-festival het hoofdpodium op het Koopmansplein. Vorig jaar speelde de band ook op het TT-festival op het podium voor de Jozefkerk. De band heeft sinds dat optreden niet stil gezeten. Zo speelde de band samen met het Noord Nederlands Orkest op het Symphonie in Blue-concert aan de Havenkade tijdens de opening van de Blauwe As, bracht de band met ‘Out of Sight’ hun tweede cd uit en tekende onlangs een vijfjarig distributiecontract en worden hun beide cd’s ook in China en een groot deel van Azië uitgebracht.

“2017 was voor Hangover Paradise een prachtig jaar!” vertelt toetsenist Peter Zwerus. “We hebben op een aantal mooie podia en in gerenommeerde muziekcafés opgetreden. Hoogtepunten waren het Symphony in Blue-concert in Assen samen met het Noord- Nederlands Orkest en het uitbrengen van ons tweede album ‘Out of Sight’. De release party was ook bijzonder. We hadden gekozen om de cd te releasen in cultuurpodium VanSlag in Borger, een oude kerk die getransformeerd is tot een modern poppodium met een prachtige authentieke sfeer.”

“Afgaande op de kritieken en recensies denk ik dat we met ’Out of Sight’ een waardig opvolger hebben van ons debuutalbum ‘Mirrors’ uit 2013. Daar ontvingen we in ‘prog’-kringen al veel lovende kritieken en we zijn trots dat ons eerste album het met name in het buitenland goed doet. Mirrors werd in meer dan 20 landen verkocht en ook onze tweede cd gaat aardig die richting op.”

China
Onlangs tekende de band een vijfjarig distributiecontract en worden hun beide cd’s uitgebracht in China, Taiwan, Hongkong en Macau. “Tja, China is een jongensdroom, toch?” reageert Zwerus. “Via een bekende van onze zanger Henk Brugge kwam onze muziek in China terecht bij een platenmaatschappij. Die vond ons werk klaarblijkelijk interessant genoeg om de band een vijfjarig distributiecontract aan te bieden. Waarbij zij onze twee albums exclusief in China, Taiwan, Hongkong en Macau mogen uitbrengen. Azië is natuurlijk een continent waar veel muzikanten in ons genre van dromen om hun muziek daar te kunnen aanbieden. Het is zo groot, zo enorm in ontwikkeling, dus met veel potentie, en tegelijkertijd ook nog steeds best mysterieus. Het contract bijvoorbeeld is opgesteld in het Chinees en dat is weer vertaald in het Engels. Met bijzondere artikelen over karaoke-versies en zo. We hebben het op advies door Buma/Stemra en een gespecialiseerde jurist laten bekijken, en het lijkt allemaal deugdelijk. Wat dit verder voor ons gaat betekenen? Ik heb echt geen idee. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we daar een keer kunnen spelen, maar het feit dat wij als Nederlandse band door anderhalf miljard mensen te beluisteren zijn en dat onze cd’s daar in Chinese hoesjes worden verkocht, prachtig toch? Daarvan wil ik straks wel eentje ingelijst thuis aan de muur hebben hangen.”

Hangover Paradise opent op woensdag 27 juni om 20:00 uur het hoofdpodium op het Koopmansplein. “Het is sowieso mooi dat je als ‘lokale’ band voor dit groots opgezette Asser festival wordt gevraagd”, vindt Zwerus, “Maar natuurlijk is het, zonder de andere podia te kort te doen, zeker een eer als je voor het hoofdpodium wordt gevraagd. We zullen spelen in een iets grote bezetting dan normaal. We kijken er naar uit!”