Henkie, de musical

21 november 9:40

Cabareteske troubadour Melvin Bonnet gaat volgend jaar het theater in met een eigen liederenprogramma: Henkie, de musical.  

“Dat is min of meer een droom. ik heb de laatste jaren vaker in kleine theatertjes gespeeld, alleen nog nooit met een heel programma. Het theater lijkt mij de plek waar mijn soort luisterliedjes, met vaak een wending of een clou op het eind, goed tot hun recht kunnen komen.“

Henkie
Henkie, de musical, gaat over Melvin’s buurjongetje. Henkie heeft een ongelukkige jeugd. Zijn vader is een fanatieke PVV’er van wie Henkie niets mag. Geen buitenlandse gerechten eten, geen hiphop luisteren en zelfs geen zwarte kat hebben. Gelukkig heeft Henkie een vriendje, buurjongetje Khalid, met wie hij stiekem samen speelt. “Het onderliggende thema door de liederen is de relatie tussen zonen en vaders”, verklaart Melvin.

Het idee voor het programma is ontstaan naar aanleiding van het lied ‘Henkie’ dat begin Melvin dit jaar uitgebracht. Het lied en de geanimeerde videoclip verscheen op de website Geen Stijl en werd binnen enkele dagen tienduizend keer bekeken. Voor Melvin een bescheiden hitje! De reacties van de rijke verzameling aan populisten die ons land kent waren niet mals, maar Melvin vind het heerlijk, die underdog positie.

Op dit moment zit Melvin nog midden in het schrijfproces. “Het plan is om een voorstelling te maken van ongeveer een uur. Bart van Mulkom gaat de voorstelling waarschijnlijk regisseren.”

Vanaf januari gaat Melvin try-outten, en de première is in mei in de grote theaterzaal van Podium Zuidhaege in Assen. Daarna gaan Melvin touren langs de kleinste en donkerste theatertjes, de meest obscure kroegjes en festivalletjes in het land. Ook wordt gewerkt aan een ‘Henkie, de musical’-boek en -cd.