Het Geheim van de Pepernoot

24 november 17:08

Op dinsdag 28 november vindt voor de basisscholen uit Assen het Sinterklaastheater plaatst. In totaal worden er die dag in DNK in Assen 3 voorstellingen gespeeld voor ruim 1800 bezoekers (!). De basisscholen ontvangen dit theaterbezoek gratis. Na vele jaren met heel veel plezier de ‘speculaasconcerten’ te hebben verzorgd, hebben de organiserende partijen, de stichting Sinterklaasintocht Assen, de regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers & Jagers’ en de gemeente Assen, sinds enkele jaren gekozen voor het theater. Het creatief productiebedrijf, Van Straat tot Laan BV, is verantwoordelijk voor de productie en de regie. Dit jaar staat alweer de derde theatervoorstelling op het programma, Het Geheim van de Pepernoot.

De theatervoorstellingen staan garant voor een ware beleving voor jong en oud. Er is veel interactie tussen de zaal en Sinterklaas en zijn pieten op het toneel. Het is puur genieten. Zowel voor de bezoekers als voor de acteurs. Met veel liefde, energie en toewijding hebben zij toegewerkt naar deze voorstelling. Dat straalt er op het podium vanaf.

Het Geheim van de Pepernoot is een spannend avontuur dat zich afspeelt in de het pepernotenfabriek en de pietenslaapzaal van het Sinterklaashuis. Er blijkt een probleem te zijn met de pepernoten. Er zijn te weinig ingrediënten meegenomen om voldoende pepernoten te kunnen bakken. Dit ‘foutje’ zorgt voor een stevige ruzie tussen hoofdpiet en Lisa, maar profpiet blijkt de oplossing in huis te hebben. Nou, hij had vooral de oplossing in huis, totdat Regelpiet bedacht dat hij ook wel een handje kon helpen. Komt dit allemaal wel goed? Natuurlijk, want als de problemen zich blijven opstapelen dan hebben we altijd onze burgermeester nog die ook dit jaar weer zichzelf speelt in deze hilarische en energieke kindervoorstelling.

Mocht jij ook naar het sinterklaastheater willen, bestel dan nu je kaarten voor zondag 03 december (om 11.00 uur) via: www.dnk.nl. Ook dan wordt er een Van Straat tot Laan productie opgevoerd, Paniek in de Pakjeskluis.