HET GEVANGENISMUSEUM IS OP ZOEK NAAR HERINNERINGEN

25 mei 10:31

Het Gevangenismuseum is actief bezig met het verzamelen en vastleggen van persoonlijke verhalen over en herinneringen aan het wonen en werken in Veenhuizen. Tijdens de grote reünie voor Veenhuizers en oud-Veenhuizers die op 1 juni plaatsvindt, worden ongetwijfeld veel herinneringen opgehaald en uitgewisseld. Voor het Gevangenismuseum, waar de ontvangst van de reünisten plaatsvindt, is dat een buitenkans!

Verhalen
Want verhalen vertellen is wat het museum doet, samen met het tonen van collectiestukken, die dit bijzondere stuk historie onderstrepen. Er bevinden zich al veel foto’s, voorwerpen en documenten over de geschiedenis van Veenhuizen in de museumcollectie, maar veel mensen hebben vast nog wel voorwerpen, documenten en foto’s thuis liggen, misschien zelfs wel in een vergeten doos op zolder.

Oproep
Voor de reünie doet het museum dan ook een oproep aan alle (oud)Veenhuizers om verhalen en herinneringen vast te laten leggen en/of te schenken. Maar ook een oproep om te helpen: het museum heeft in de collectie namelijk veel foto’s. Maar niet overal is duidelijk wie erop staan of bij welke gelegenheid de foto is genomen.

Conservator collectie Alina Dijk: “Tijdens de reünie kunnen oud-Veenhuizers deze foto’s bekijken in de speciale herinneringen-stand op de binnenplaats van het museum, en wie weet, kunnen ze aangeven wie er op staan en waarom een bepaalde foto is genomen. Ook kan men zich dan aanmelden voor het – op een later tijdstip – delen en laten vastleggen van zijn of haar verhaal of herinnering. We hopen natuurlijk dat we veel nieuwe informatie, herinneringen en verhalen krijgen!”