Iftar voor weeskinderen in Irak

14 mei 8:17

Stichting Weeskinderen in Irak houdt op zaterdagavond 18 mei een Iftar in de Opstandingskerk in Assen. Ook wordt uitleg gegeven over de ramadan en de iftar. Dr. Hisham al-Awali, Irakees ambassadeur in Nederland, is een van de sprekers.

Een Iftar is een feestelijke maaltijd in de islamitische vastenperiode Ramadan die na zonsondergang gehouden wordt. Saniah Madjied uit Assen is organisator van de Iftar en één van de oprichters van de Stichting Weeskinderen in Irak die sinds 2008 actief is: “De doelstelling van deze avond is, naast het inzamelen van geld voor de stichting, het bevorderen van het contact tussen moslims en niet-moslims. Samen eten schept een bijzondere band en is een prima gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.”

Voorafgaand aan de maaltijd is een programma opgezet dat begint om 20.00 uur.

Stadspredikant Bert Altena opent de avond, waarna uitleg wordt gegeven over de Ramadan en over de Iftar. Ook is er een presentatie van het werk van de stichting Weeskinderen in Irak. Dr. Hisham al-Awali, ambassadeur van Irak in Nederland, is één van de sprekers.

Aanmelden is gewenst. Er is voor maximaal 100 personen ruimte. Aanmelden kan via info@weeskinderen-irak.com. De kosten van de maaltijd zijn € 10,00. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de weeskinderen in Irak. De iftar wordt gehouden in de Opstandingskerk, Wilgenbeemd 2 in Assen. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.