Importeur Clausius Warmtepompen opent showroom in Gieten

8 juni 11:31

In Gieten komt een showroom van Clausius Nederland Warmtepompen. Installateurs kunnen er terecht voor professionele ondersteuning, training en gebruik van de showroom voor hun klanten. Ook particulieren kunnen er terecht voor advies en informatie over warmtepompen. Het pand wordt op 15 juni feestelijk geopend voor zakelijke relaties en op 16 juni voor alle geïnteresseerden. Ook daarna staan de deuren open voor iedereen die meer wil weten over warmtepompen.

Geen gas meer

De warmtepomp is bezig aan een flinke opmars. Met name door het besef dat we straks niet meer met gas kunnen verwarmen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waarbij de aardwarmtepomp het beste alternatief is. De investering is iets hoger, maar de opbrengst en de besparing zijn veel hoger. Ook geeft de aardwarmtepomp geen geluidsoverlast. Clausius -ontwikkeld door José Fernández Seara als spin-off van de universiteit van Vigo (Spanje) en vernoemd naar de 19e eeuwse Duitse natuurkundige Rudolf Clausius, één van de eerste duurzaamheidsdenkers- zet dan ook vooral in op de aardwarmtepomp.

Volledig duurzaam

De aardwarmtepomp van Clausius haalt de benodigde energie met behulp van warmtewisseling uit een bodemlaag van 100 tot 300 meter diepte, waar het altijd 10 tot 12 graden is. Tegenover elke kW aan elektriciteit die benodigd is voor het pompen, staat 5 kW aan warmteopbrengst. Wie de benodigde elektriciteit ook nog eens opwekt met zonne- of wind-energie, is volledig duurzaam bezig.

Natuurlijk koelen zonder airco

Het systeem kan ‘s zomers via uw verwarmingssysteem ook koelen en is daarmee meteen een duurzaam en zeer comfortabel alternatief voor een airco. Verder kan een warmtepomp met boiler, zoals de Clausius Elite 200L, water tot wel 85 graden verwarmen. Meer dan voldoende voor normaal gebruik in een gezinswoning.

Strenge eisen

Aan de installatie van een aardwarmtepomp zijn strenge eisen verbonden, omdat er in de grond wordt geboord. Deze eisen zijn vastgelegd in het BRL 6000-21 certificaat. Clausius Nederland Warmtepompen is één van de weinige bedrijven in het land die over dit certificaat beschikken. Installateurs die zonder dit certificaat toch graag een bodemwarmtepomp willen leveren, kunnen met Clausius Nederland Warmtepompen samenwerken en de benodigde trainingen in Gieten volgen.

Info

Clausius Nederland Warmtepompen is te vinden aan de Bloemakkers 57 in Gieten. De officiële opening wordt verricht door José Fernández Seara van de universiteit van Vigo. Dat gebeurt op de open dag voor installateurs en zakelijke relaties, op vrijdag 15 juni van 14:00 tot 20:00 uur. Opgave via w.wilting@clausius-warmtepompen.nl. De open dag voor overige belangstellenden is op zaterdag 16 juni van 10:00 tot 14:00 uur (opgave niet nodig).

Wie meer informatie wil is van harte welkom op de open dagen of kan contact opnemen met Wouter Wilting (foto) of één van zijn collega’s in Gieten. Zie voor contactgegevens www.clausius-warmtepompen.nl. Tel. 0592-422300.