In oktober mogelijk overlast door oefening defensie

13 september 9:07

Defensie gaat tussen 17 september en 13 oktober oefenen in een groot deel van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober kunt u daarvan in Assen hinder ondervinden.

De militaire oefening met de naam Falcon Autumn vindt zowel plaats op militaire oefenterreinen als daarbuiten. Dat gebeurt om de situatie voor militairen zo realistisch mogelijk te maken. Bij de oefening worden zowel helikopters als jachtvliegtuigen ingezet. Het Militair Luchtvaartterrein in Deelen (Gelderland) dient daarbij als uitvalsbasis.

Helikopters en jachtvliegtuigen vliegen van maandag 8 oktober tot en met woensdag 10 oktober over de gemeente Assen. Op 8 oktober is dat tussen 14:00 uur en middernacht, op dinsdag 9 oktober tussen 9:00 en 23:00 uur en op woensdag 10 oktober tussen 9:00 en 14:00 uur. Overlast Defensie meldt dat er mogelijk overlast veroorzaakt wordt door de vliegbewegingen. Dat is helaas lastig te voorkomen, ondanks dat de vluchten zorgvuldig worden voorbereid. Meer informatie over de oefening Falcon Autumn vindt u op www.defensie.nl/onderwerpen/falcon-autumn. Op die website kunt u ook eventuele klachten indienen.