Intercultureel Voetbalfestival biedt veelzijdig programma

12 juli 13:02
Vasara Dansgroep

Vrijdagavond start om 19:00 uur op het sportpark van Asser Boys het wereldkampioenschap 7tegen7 voor Assenaren. Maar omdat volgens de organisatie grenzen moeten worden geslecht zijn ook niet-Assenaren welkom. Op cultureel gebied komt Assen als Bluesstad natuurlijk uit de verf met op vrijdagavond een optreden van The Mississippi Kings. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. Het voetbalprogramma wordt dan afgewisseld met muziek en dans. De Congolese Rast Africa Band en de Lamin Band uit Senegal zullen dan optreden, maar het oog wil ook wat. Daarom zullen de dansgroepen UPD en Unavailable de bezoekers laten genieten met Antilliaanse en Surinaamse dans, terwijl de buikdanseressen van Vasara het multiculturele festival zullen opzwepen. Burgemeester Marco Out zal de Lumumba Cup uitreiken aan de eerste Drentse Wereldkampioen 7tegen7, waarna het festival wordt besloten met een optreden van de bluesband van Roelof Meijeringh, waarin Beau Veldkamp haar indrukwekkende stemgeluid ten gehore brengt. De liefde voor sport en cultuur gaat ook door de maag. Daarom zullen enkele marktkraampjes zijn voorzien van exotische lekkere hapjes.

Het aandeel van de voetballers komt uit vele landen, zoals o.a. Tunesië, Syrië, Afghanistan, Angola, Congo, de Molukken, Suriname en uiteraard Nederland. Mochten er meer teams zich willen aanmelden, kan dat via lucrengers@gmail.com of bel 06-5434 5600. Het is mogelijk, dat namens een land meerdere teams uitkomen. De deelnemende formaties bestaan uit spelers, die in Assen en verre omstreken wonen, maar hun roots elders hebben. Maar ook teams, die bestaan uit geboren en getogen Nederlanders kunnen inschrijven om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap.

Met dit nieuwe festival hoopt de Vereniging Kongo en Vrienden zich een vaste plaats te verwerven in het rijtje van jaarlijks terugkerende multi-culti festivals, waarbij het sportieve aandeel een mooie bijdrage levert.