Internationale vrouwendag op CS Vincent van Gogh

6 maart 12:10

Op 8 maart wordt er op locatie Lariks van CS Vincent van Gogh vanaf 15.30 uur stil gestaan bij Internationale vrouwendag. Jaarlijks staat een thema centraal. De afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld economische zelfstandigheid, geweld tegen vrouwen en arbeid. In 2019 is het thema Heldinnen. Door het vieren van deze dag geven we op een positieve manier aandacht aan de maatschappelijke positie van vrouwen en meisjes en versterken we de solidariteit.

Ouders, leerlingen en externe gasten waaronder Harmke Vlieg, wethouder Onderwijs te Assen, wonen de bijeenkomst bij. Onder het genot van een high tea zal Miryam Breeuwer stil staan bij het thema heldinnen. Miryam Breeuwer heeft een advocatenkantoor in Noord Nederland, is jarenlang docent geweest aan de Hanzehogeschool en vervult verscheidene commissarisposities. Daarnaast geven twee leerlingen van Lariks een presentatie over vrouwelijke rolmodellen en vinden er tafelgesprekken plaats.

De bijeenkomst op 8 maart vindt plaats in lokaal 1.02 van de locatie Lariks aan de Selma Lagerlöflaan 3 en duurt 15.30 tot 17.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar mast@csvvg.eu.