Interview Lucas Zandberg – Keizerlijk geel bij van der Velde Boeken Assen

31 oktober 9:17

Op vrijdagavond 15 november van 19:30 uur tot 21:00 uur is Lucas Zandberg te gast bij Van der Velde in Assen. Hij zal kort geïnterviewd worden over zijn nieuwe roman Keizerlijk geel. Aansluitend is er alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan en uw boek te laten signeren.

(Meet & Greet // Interview //Boekverkoop // Signeren // Datum: vrijdag 15 november // Tijdstip: 19:30 uur t/m 21:00 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree: gratis)

Keizerlijk geel, een historische roman over macht en moederschap, geïnspireerd op het leven van de laatste keizerin van China.

Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw. Na de plotselinge dood van de keizer eist concubine Cixi het regentschap op voor haar minderjarige zoon. Decennialang heerst ze als keizerin-weduwe vanuit de Verboden Stad over heel China. Haar leven kent maar één doel: haar weinig begaafde zoon voorbereiden op de machtsovername. Maar het noodlot slaat toe en Cixi adopteert een jong neefje om aan de macht te blijven. In tegenstelling tot haar eigen zoon is hij intelligent en verzet hij zich tegen haar bemoeienissen. Uiteindelijk moet Cixi een onmogelijke keuze maken tussen de toekomst van het Rijk van het Midden en het kind voor wie zij een moeder moet zijn.

Lucas Zandberg
Lucas Zandberg (Langezwaag, 10 oktober 1977) is een Nederlandse schrijver. Hij is geboren in het Friese Langezwaag, tevens de geboorteplaats van jeugdboekenschrijver Hotze de Roos (De Kameleon), en hij woont tegenwoordig in de provincie Groningen. Zijn romans hebben veelal een biografische en/of historische kern.

Hij debuteerde in 2007 met een roman over het werkelijke leven van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Acht jaar later verscheen Mijn leven is van mij, een herschreven versie van dit debuut. Zandbergs tweede roman De laatste maîtresse uit 2010 is gebaseerd op het leven van Madame du Barry, een Franse courtisane, en speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie. In 2011 stapte Zandberg over naar uitgeverij De Arbeiderspers. Zijn derde roman Mayling, gebaseerd op het leven van de vrouw van Chiang Kai-Shek, verscheen in 2012 bij deze uitgeverij. Na een stilte van drie jaar verscheen in 2015 De vergeten prins. Deze roman is een mengeling van feit en fictie, losjes gebaseerd op een periode in het leven van de Nederlandse kroonprins Willem van Oranje-Nassau. De rendementsdenker uit 2017 is een satirische roman over het hedendaagse onderwijssysteem. Het verhaal is deels geïnspireerd op het vastgoeddebacle van het ROC Leiden. In 2019 werd dit boek voor het theater bewerkt door theatergezelschap Toetssteen.