Joann uit Assen maakt Gomarus Avond 2018 tot succes

15 februari 14:22
Riko Meijer

Afgelopen week vond de jaarlijkse Gomarus Avond plaats. Joann Klei uit Assen, vwo 6-leerling, heeft het toneelstuk dit jaar geschreven en geregisseerd in het kader van haar profielwerkstuk. Een avond waarin toneel afgewisseld werd met muziek, dans en magie. Samen met zo’n 100 leerlingen van de havo/vwo bovenbouw van het Gomarus College in Groningen maakte Joann de avond tot een groot succes!

De afgelopen drie jaar is Joann op allerlei manieren betrokken geweest bij de Gomarus Avonden: achter de schermen, als toneelspeelster of bij de kaartverkoop. “Ik heb me snel na de vorige Gomarus Avond opgegeven als organisator. Door mijn ervaring in elk aspect van de avond wist ik wat er bij kwam kijken. Hoewel het toch meer werk was dan ik dacht..”

Het toneelstuk, de rode draad tijdens de avond, gaat over een Hotel ‘De Stilte’ in Biessum, een dorpje in de buurt van Delfzijl. “Ik wilde een plaats in de regio die niemand kent.”, aldus Joann. Allerlei hilarische typetjes passeren de revue. Wanneer er spullen verdwijnen wordt detective Geels ingehuurd en komt de waarheid al snel aan het licht.

Muzikanten van alle soorten, koor of band, speelden popnummers, passend bij de scenes van het toneelstuk. Ook de dans ontbrak niet. En dit alles geïntegreerd in een schitterend geheel.
Fenke Roorda mocht de avond aan elkaar praten, want “ik praat teveel in de klas”. En al drie jaar op rij steelt illusionist Jonne Vogel de show met zijn onbegrijpelijke kaartentrucs. “Dit was mijn 3e en hopelijk laatste keer, want ik slaag graag.” vertelt examenkandidaat Jonne.

Op de vraag of Joann later ook iets wil doen met haar organisatie/toneel/schrijftalent antwoord ze lachend: “Ik heb me ingeschreven voor de studie Gezondheid & Maatschappij, dus iets totaal anders! Maar als hobby vind ik het leuk en wie weet wat daaruit voortkomt.”

“Het was ontzettend veel werk, maar ook ontzettend leuk! Je krijgt er zoveel voor terug: ik heb leren communiceren, organiseren en veel nieuwe mensen leren kennen.” vertelt de tevreden Joann. Mede dankzij alle scholieren en docenten was de Gomarus Avond 2018 een groot succes!