Keltisch kerstconcert in het Drents Museum

14 december 11:10

Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!
Het trio (zang, viool en Keltische harp) trekt in december door Nederland, Duitsland en Luxemburg met een betoverend kerstconcert getiteld A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk.
Laat u meevoeren naar besneeuwde mystieke landschappen met kastelen en ruïnes. Het trio speelt stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! en In the bleak midwinter die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert. De ervaren musiciennes van Merain spelen Keltische muziek op geheel eigen wijze en trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in binnen- en buitenland en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

Op zondag 17 december om 14:00 uur, kaarten online te bestellen. Kaarten zijn inclusief een pauzeconsumptie en toegang tot het Drents museum.