KIM WILDE NAAR DE BONTE WEVER IN ASSEN

25 januari 10:52

De Bonte Wever heeft popicoon Kim Wilde weten te strikken voor een optreden in Assen. Het concert vindt plaats op vrijdag 16 november en is onderdeel van haar ‘Here Come The Aliens’ tour, ter ere van haar gelijknamige nieuwe album dat dit voorjaar uitkomt. Naast nieuwe nummers komen ongetwijfeld ook megahits als ‘Kids in America’, ‘Cambodia’ en ‘Never Trust a Stranger’ voorbij. De kaartverkoop start vrijdag 26 januari om 10:00 uur.  

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2018 toert de tijdloze popicoon door ons land.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld ‘Here Come The Aliens’.

Kaartverkoop
Kaarten voor het optreden op vrijdag 16 november in De Bonte Wever zijn vanaf vrijdag 26 januari 10:00 uur verkrijgbaar via de website van De Bonte Wever, Ticketmaster en bij de receptie van De Bonte Wever zelf. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.debontewever.nl/events.