Kinderboekenweek 2018

27 september 12:03

Tal van activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in Bibliotheek DNK
De 64ste editie van de Kinderboekenweek komt er weer aan van 3 tot en met 14 oktober. Ook in de Bibliotheek van DNK wordt dit groots gevierd, met tal van activiteiten passend bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘vriendschap’. Woensdag 3 oktober is de feestelijke opening, met workshops in het JackLab, schmink-sessies en speeddates met bekende boekfiguren. Op zaterdag 6 oktober is er een heus BFF-Lab en de Kinderboekenweek wordt afgesloten met de interactieve workshop ‘Spiegelbeesten’ op zaterdag 13 oktober.
Feestelijke openingsmiddag Woensdagmiddag 3 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend in de Bibliotheek van DNK. In het JackLab kunnen kinderen hun eigen Yeti-vriend maken, op de jeugdafdeling van de bieb kunnen ze op speeddates met bekende boekfiguren, mooie boeken over vriendschap lezen en zich samen met hun beste vriend(in) laten schminken. In de bioscoop gaat de film ‘Smallfoot’ in première.

BFF-Lab
Zaterdag 6 oktober wordt het JackLab van DNK omgetoverd tot een heus BFF-Lab. Een lab waarin kinderen samen met hun best friend forever de leukste dingen kunnen maken, zoals vriendschapssieraden of matching sleutelhangers met een 3D-pen, aan de slag gaan met spannende proefjes zoals een explosie veroorzaken, magische slijm maken, vloeistof van kleur doen veranderen en meer. Workshop Spiegelbeesten De Kinderboekenweek wordt op zaterdag 13 oktober afgesloten met de workshop ‘Spiegelbeesten’. Programmamaker Willien van Dam komt met wel twintig dierpersonages naar DNK. Samen met de deelnemers brengt ze de meest bijzondere dierpersonages tot leven waardoor uiteindelijk een groot dierenbos ontwaakt.
Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie en tickets op dnk.nl.