Kleintje Welcome to the Playground in de Gouverneurstuin tijdens zomerprogramma ‘…in de Tuin’ van Cultureel Hart Assen

6 juni 15:57

ICO Centrum voor Kunst & Cultuur organiseert in het kader van het zomerprogramma ‘…In de Tuin’ van het Cultureel Hart Assen een kleine editie van Welcome to the Playground in de Gouverneurstuin. Welcome to the Playground is een speelplaats waar Drentse jongeren op een laagdrempelige en voor hen aansprekende manier in aanraking komen met, of participeren in, kunst en cultuur. Vorige edities vonden plaats op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Op zondag 16 juni kunnen bezoekers van 13:00 tot 17:00 in de stadstuin komen relaxen, muziek maken, dansen en experimenteren. Jongeren verzorgen de programmering, iedereen is meer dan welkom.

Programma

Speciaal voor deze editie komt SoundLAB van het Muziekgebouw aan het IJ uit Amsterdam naar Assen toe. Ze bieden het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met muziekinstrumenten die nog niet eerder bestonden. De Digital Art Factory sluit aan bij SoundLAB en gaat experimenteren met het maken van digitale instrumenten. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van muziek en dans.

Optredens en music session

Er zijn optredens van jonge muzikanten. Om 14:30 begint er een music session onder leiding van de Asser muzikant Chris van der Ploeg (van de band I took your name). De aanwezige muzikanten gaan samen muziek maken. Iedereen mag mee doen, neem je gitaar, cajon, tamboerijn of ander instrument dus mee! Of luister op je dekentje in het gras.

Dans battle: meld je aan

Naast optredens zal er ook een dance battle plaatsvinden, begeleidt door Back2theStreets. Ben je een danser en wil je mee doen aan de battle, waar 100,- prijzengeld te winnen is? Meld je dan aan voor de categorie hiphop, breakdance of kids via info@fresh2move.nl.

..In de Tuin

Deze zomer is er veel te beleven in de knusse en mooie Gouverneurstuin in Assen. Cultureel Hart Assen spant zich samen met Stichting Phusis in om bezoekers van alle leeftijden aan de stadstuin te laten genieten van dit prachtige stukje Assen. Elke zondag tot en met september programmeert een partner van het Cultureel Hart een culturele middag (13:00-17:00). Op www.indetuinassen.nl is het hele programma te vinden.