Knutselworkshops voor boefjes in voorjaarsvakantie

9 februari 11:23

In de voorjaarsvakantie is er voor kinderen weer van alles te doen in het Gevangenismuseum, zoals knutselworkshops voor boefjes en spannende speurtochten.

Knutselworkshops voor boefjes
Op zondag 17 & 24 en woensdag 20 & 27 februari tussen 11:00 – 16:00 uur kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn in het Gevangenismuseum. Er is van alles te doen: Een boevenkleurplaat of een boevenbutton maken, vingerafdrukken laten nemen of een signalementskaart maken. Liever een Boevenbus in elkaar zetten, of een boevenmasker versieren? Het kan allemaal aan de gezellige knutseltafel. Boefjes kunnen doorlopend aanschuiven en zo kort of lang knutselen als ze zelf willen. Genoeg te doen!

Lange Leo speurtocht
Lange Leo is een gezellige gevangenisboef. Hij heeft zich in het museum op een heleboel plekjes verstopt en hoopt dat hij wordt gevonden. Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders is er een vrolijke plattegrond, vol korte verhaaltjes over gevangenissen vroeger en nu, die helpt bij de zoektocht. De Lange Leo speurtocht is gratis beschikbaar bij de kassabalie.

Speurtocht ‘De Vloek van Veenhuizen’
Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen de spannende speurtocht ‘De Vloek van Veenhuizen’ doen. In het Gevangenismuseum zijn geheimzinnige papieren teruggevonden, die een eeuwenoud verhaal vertellen. Een verhaal over Gaius, die smoorverliefd is op Marieke. Maar… Gaius is vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Wie bevrijdt Gaius en ontrafelt de vloek? De Vloek van Veenhuizen speurtocht is gratis beschikbaar bij de kassabalie.

Data workshops: woensdag 20 en 27 februari, zondag 17 en 24 februari
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Museum entree: Volwassen: €9,50 Kinderen: €4,75
Activiteiten: Gratis met entreekaart museum