Kofferbakverkopen wijken voor thema activiteiten op koopzondagen

26 april 15:48

De afgelopen jaren organiseerde de Stichting ‘Vrienden van Scoutinggroep De Zwervers Assen’ gedurende de zomermaanden tijdens de koopzondagen succesvolle kofferbakverkopen op het Koopmansplein.

Het resultaat; een gezellig vol Koopmansplein, met volop reuring in de binnenstad! De nieuw opgerichte binnenstadorganisatie wil echter het Koopmansplein tijdens de koopzondagen gaan gebruiken voor thema activiteiten, om op die manier de koopzondagen aantrekkelijker te maken. In goed overleg is gezocht naar een geschikte alternatieve locatie, maar die bleek niet voorhanden.

Met alle begrip voor de ambities van de nieuwe organisatie, maar ook met weemoed moest daarom helaas besloten worden om de kofferbakverkopen niet meer te koppelen aan de koopzondagen.

Als de gemeente Assen vergunning verleent, zullen vanaf 13 mei de kofferbakverkopen plaatsvinden op de 2e zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur op het Koopmansplein. De volgende data zijn 10 juni, 8 juli, 12 augustus en de laatste verkoop van 2018 zal zijn op zondag 9 september.

Gelukkig gaat Plein 10 tijdens de activiteit het terras en de zaak openen en kunnen de bezoekers daar een drankje en/of hapje nuttigen. Alle informatie over de kofferbakverkoop is te vinden op www.kofferbakverkoop-assen.nl. De organiserende stichting stelt zich tot doel de Asser scoutinggroep de Zwervers (financieel) te ondersteunen, o.a. met het doel om Scouting toegankelijk te houden voor kinderen uit alle geledingen.