Paasexpositie op de Brink met speurtocht

| Dit is Assen

Als je tussen 15 maart en 1 april over de Brink loopt, word je verrast door prachtig versierde paaseieren. Dit jaar staan er ook weer kleinere eieren op verschillende plekken in de binnenstad, die onderdeel uitmaken van een speurtocht. Een superleuk uitje voor het hele gezin!

1e & 2e paasdag: te gekke activiteiten - Op zondag 31 maart en maandag 1 april geniet je van 13.00 tot 16.00 van nóg meer gratis paasactiviteiten. Een leuk uitje voor het hele gezin! Geen zorgen als het regent, wij zorgen voor beschutting.

De Paasexpositie op de Brink

Voor de vierde keer op rij bewonder je de pop-up expositie met prachtig beschilderde grote paaseieren op de Brink. Dit jaar zijn er opnieuw vele kunstwerken te bekijken van scholieren uit Assen. De expositie wordt op vrijdag 15 maart om 15.30 uur officieel geopend door onze burgemeester. Kom je ook langs?

Speuren naar eieren

Dit jaar worden er opnieuw kleinere eieren verstopt op verschillende plekken in de binnenstad. Ga samen op zoek naar de beschilderde paaseieren, beantwoord alle speurtochtvragen en schrijf de antwoorden op de speciale speurtochtkaart. De stadsspeurtocht is van 15 maart tot en met 1 april te lopen. De speurtochtkaart is vanaf 15 maart verkrijgbaar bij VVV Assen of via de link hieronder te downloaden.

Bekijk de speurtochtkaart

Volg het stappenplan - Ieder kind dat de speurtocht afrond, mag tussen 15 maart en 2 april een heerlijke beloning claimen! Je kunt dan namelijk een gratis ijsje op komen halen bij Spekjes&Zuurtjes, Demi Gelati of Toscana IJssalon. Bekijk hieronder het stappenplan.

Welk ijsje kies jij uit? - Op deze locaties kun jij je ijsmuntje inleveren!

Lokale kunstwerken

De vrolijke expositie wordt georganiseerd door scholengemeenschap CS Vincent van Gogh in Assen, onder regie van kunstdocente Karin Kingma. Op de Brink ontdek je de reuze-paaseieren gemaakt door de scholieren van het CS Vincent van Gogh en verschillende basisscholen in Assen. In de etalages in de binnenstad zijn kleinere eieren verstopt, versierd door leerlingen uit de brugklas.

Nóg meer eieren! - Op een aantal plekken in de binnenstad zijn nóg meer bijzondere paaseieren verborgen. Neem ook een kijkje in deze etalages en ontdek extra veel moois.

Win een gratis rondvaart!

Wil je kans maken op een prachtige tocht op de Fluisteraar, de rondvaartboot van Assen? Kom dan op zaterdag 23 maart naar de binnenstad of een van de winkelcentra van Assen. De vrolijke paasdames delen hier eieren uit, waar 80 speciale exemplaren tussen verstopt zitten. Heb je zo’n speciaal ei te pakken, dan win jij een heerlijke boottocht op zaterdag 30 maart. Aan boord geniet je van koffie, thee, lekkernijen én de boeiende verhalen van de stadsgids die je alles over Assen vertelt. Een unieke manier om de stad te ontdekken!

Culinair genieten - Op zoek naar een heerlijke paasbrunch of een smakelijk diner tijdens de paasdagen? Ontdek hier onze toptips.

De pop-up paasexpositie is een initiatief van Karin Kingma van de scholengemeenschap CS Vincent van Gogh. De grote kunstwerken op de Brink zijn gemaakt door scholieren van het CS Vincent van Gogh in Assen. De kleinere kunstwerken door de stad zijn gemaakt door brugklasleerlingen.