Koningsdagschaaksimultaan bij Vanderveen

16 april 14:38
Op Koningsdag (vrijdag 27 april) geeft schaakmeester Ivo Maris een schaaksimultaan van 12:00 tot 16:00 uur op de begane grond van het warenhuis. Het winkelend publiek kan het dan tegen hem opnemen.

Ivo is 23 jaar en de beste schaker die Assen ooit heeft voortgebracht. Hij schaakt momenteel in Groningen bij SISSA, net als oud-Nederlands kampioen Jorden van Foreest. Tijdens de schaaksimultaan mag iedereen aanschuiven en proberen deze schaakmeester te verslaan. Wie durft?

Naast de simultaan is er ook een schaakpuzzeltocht langs twaalf afdelingen in het warenhuis op verschillende niveaus. Los de puzzels op en ding mee naar leuke prijzen. De wedstrijd loopt van vrijdag 20 t/m maandag 30 april. Tot slot komt op Koningsdag voor de warenhuisingang aan de Kruisstraat een reuzenschaakbord om het spel op grootse wijze te spelen.

De schaakactiviteiten worden georganiseerd door stichting Jeugd Schaak Noord als nevenactiviteiten van de Nederlands Jeugdschaak Kampioenschappen die in de meivakantie in Assen zullen plaatsvinden.

Bron: Vanderveen