Kunst aan de Vaart 2019 presenteert TEGENBEELD

19 augustus 13:22

Heerlijk langs de Vaart wandelen. Zomaar binnenlopen bij de monumentale huizen en bedrijfspanden. Genieten van het verrassende werk van zo’n zestig kunstenaars. Luisteren naar veelbelovende musici en onderweg genieten van culinaire bites & drinks. Dat is Kunst aan de Vaart in Assen.

Tegenbeeld
Dit jaar hebben we Kunst aan de Vaart georganiseerd vanuit het thema Tegenbeeld: ogenschijnlijke tegenstellingen komen in het weekend samen en vormen nieuwe beelden en ervaringen. Gevestigde kunstenaars & aanstormend talent, beeld & taal, stilte & klank en abstract & realistisch maken een bijzondere en unieke beleving van kunst.  Zo is daar het realistische werk van Theo Leijdekkers naast het abstracte werk van Mieke Clement, zien we de verbinding tussen schilderkunst en muziek door de performance van Artist in Residence Daniëlle Davidson en de opstellingen van Gejan Stol (Artist in Residence in het water van de Vaart) en horen we de bijzondere muziek van getalenteerde musici van onder andere het Prins Claus-conservatorium.

KINK
Onze dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en de bekende harpiste Lavinia Meijer verbinden in KINK (Kunst in de Nieuwe Kolk) woord en muziek aan de bijzondere expositie van Albert Geertjes en Sarianne Breuker, die al vanaf 9 juli geopend is. Twee oud-Assenaren gaan terug naar hun roots. Met gepaste trots laten zij in Tegenbeeld hun doorgemaakte ontwikkeling zien, zowel in professionele als in creatieve zin. De tegenstellingen in zowel concept als in beeld maken de tentoonstelling nóg boeiender: Albert Geertjes is ontwerper en werkt o.a. met glas, terwijl Sarianne Breuker met name grote schilderijen maakt.

Kunstweekend
Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen bewoners en ondernemers tussen 11:00 en 17:00 uur hun deuren en tuinen weer voor het publiek. De toegang is gratis. “Het belooft weer een bruisend weekend te worden”, vertelt Dick Schuur, voorzitter van Kunst aan de Vaart. Ruim 40 bewoners ontvangen je dit jaar weer gastvrij en bieden een podium aan 60 kunstenaars en vele jonge musici. Raak in gesprek met één van de 60 kunstenaars of geniet gewoon van kwaliteit in kunst en een beetje gluren bij de buren. En natuurlijk sluiten Kunst aan de Vaart aan bij de Italiaanse sfeer in Assen in het kader van Sprezzatura.  Kunst,  Muziek en La Bella Vita in, boven en aan de Vaart. Je komt het allemaal en overal tegen.

Welkom!