Kunst aan de Vaart

22 juli 13:22

Bellissima!
Dat wordt het! Vanaf juni ‘ademt’ Assen Italië met de tentoonstelling Sprezzatura in het Drents Museum, met daarbij onze eigen Rialtobrug aan de Vaart. Een waardig en kunstzinnig startpunt ook voor Kunst aan de Vaart dat dit jaar eerder dan normaal gesproken, op 7 juli,  start met ‘Tegenbeeld’. Een bijzondere tentoonstelling in KINK aan de Vaart. Vanzelfsprekend blijft het hoogtepunt ons kunstevenement met kunst en activiteiten aan, op en in de Vaart op 14 en 15 september.

Italiaans tintje
We sluiten dan natuurlijk graag aan bij de sfeer van Il Dolce Far Niente tijdens Kunst aan de Vaart. Of hebben we het dit jaar over Arte a’l Rio Grande? Onze Vaart verandert in het tweede weekend van september namelijk in een kolkende kunstrivier met heerlijke Italiaanse hapjes en meeslepende muziek uit het land van de Laars. La Dolce Vita!

Vroege start Kunst aan de Vaart in KINK: 7 juli opening tentoonstelling Tegenbeeld
Vanaf 7 juli t/m 15 september exposeren in KINK de kunstenaars Albert Geertjes en Sarianne Breuker. Hiermee gaan twee oud-Assenaren terug naar hun roots. Met gepaste trots laten zij in Tegenbeeld hun doorgemaakte ontwikkeling zien, zowel in professionele als in creatieve zin. De tegenstellingen in zowel concept als in beeld maken de tentoonstelling nóg boeiender: Albert Geertjes (art and furniture) is ontwerper en werkt o.a. met glas, terwijl Sarianne Breuker (fine artist) met name grote schilderijen maakt.

Kunstevenement op 14 en 15 september
Kunst, kunst en nog eens kunst! En niet te vergeten muziek en poëzie. Huizen, tuinen en kantoren zijn open van 11.00 – 17.00 uur. Dan bruist het aan de Vaart van kunst en klassieke muziek. Ruim 40 bewoners ontvangen je gastvrij en bieden een podium aan 60 kunstenaars en vele jonge musici. Raak in gesprek met één van de 60 kunstenaars of geniet gewoon van kwaliteit in kunst en een beetje gluren bij de buren: Kunst aan de Vaart blijft Verbinden, Verrassen en Vernieuwen.

Dit jaar vanuit het thema Tegenbeeld: ogenschijnlijke tegenstellingen komen in het weekend samen en vormen nieuwe beelden en ervaringen. Gevestigde kunstenaars & aanstormend talent, beeld & taal, stilte & klank en abstract & realistisch maken een bijzondere en unieke beleving van kunst.  Zo is daar het realistische werk van Theo Leijdekkers naast het abstracte werk van Mieke Clement,  zien we de verbinding tussen schilderkunst en muziek van Artist in Residence Daniëlle Davidson en de opstellingen van Gejan Stol (Artist in Residence in het water van de Vaart) en horen we de bijzondere muziek van onder andere het Prins Claus-conservatorium. Kijk, hoor en beleef dit alles tijdens Kunst aan de Vaart! De toegang is gratis.

BuurtBBQ

Op zondag zullen Lodewijk Napoleon en Black Tie een buurtBBQ organiseren. De perfecte manier om deze kunstzinnige zondag af te sluiten. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar bbq@theblacktie.nl