Kunstplaza Schurer

21 november 11:15

Genieten van kunst in een sfeervolle ambiance

Toen cultureel ondernemer Johan Schurer zo’n vier jaar geleden de particuliere kunstuitleen overnam van CBK Drenthe kreeg deze een plaats in de Buningzaal van Warenhuis Vanderveen. Drie maanden later nam Schurer ook het naastgelegen Kunstcafé over. Inmiddels is Kunstplaza Schurer genieten van kunst in een sfeervolle ambiance met kunstuitleen en verkoop, een lunchcafé en een evenementenlocatie.

De verschillende onderdelen zijn inmiddels niet meer los van elkaar te zien. Alles is met elkaar verweven. De kunstleners komen uit een steeds groter gebied, zelfs uit Amersfoort, Zutphen en Den Haag. De uitleenmogelijkheden zijn onbeperkt. Leners mogen zo lang mogelijk een werk huren. De collectie is enorm vernieuwd in de laatste twee jaar. Schurer: “Wij krijgen hier veel enthousiaste reacties. Alle kunst is gemaakt door professionals.”

Evenementen
In de afgelopen vier jaar zijn er bij Kunstplaza Schurer gemiddeld zo’n zestig evenementen per jaar, variërend van vergaderingen van kleinere groepen tot 200 gasten, lezingen, concerten, boekpresentaties en zelfs bruiloftsfeesten zijn de revue gepasseerd. “Speciaal waren toch wel de uitslagavond van de provinciale Statenverkiezing van Drenthe, de expositie rondom de kunstenaar Evert Musch en zijn leerlingen en onlangs Het Ridder Florian festival”, vertelt Schurer. “Momenteel is in het lunchcafé de prachtige tentoonstelling te bezoeken van Nel Kamphuis en zijn er de komende weken meerdere grote evenementen in de zaal.”

Huiskamer van Assen
“Het lunchcafé is een beetje de huiskamer van Assen geworden volgens veel vaste gasten. Zo noemde een jonge bezoeker ons ‘De Hemel van Assen’ in verband met het prachtige uitzicht over Assen en het Koopmansplein. Een bezoeker uit Eindhoven die verbaasd was over alles wat hier bovenin Vanderveen gebeurt noemde het ‘De jus van Assen’.”

Groei
“Door heel hard te werken met een klein enthousiast team groeit zowel de horeca als de Kunstuitleen & Galerie. We lenen meer uit, zijn begonnen met kunstuitleen voor bedrijven en worden ook ontdekt door kunstenaars die hun kunstwerken graag bij ons zien hangen. Helaas lukt dat niet allemaal omdat er dan nog een extra verdieping op Vanderveen gebouwd moet worden…”