Kunstproject ‘onderwaterwereld in graffiti’ genomineerd voor een gouden Prokkel

5 juni 11:57

Aanstaande vrijdag 7 juni gaan bewoners en cliënten van zorginstelling Vanboeijen samen met leerlingen van de Emmaschool in Assen doeken bespuiten met graffiti. Ze doen dit onder begeleiding van kunstenares Evelyn van Oosterhout. Vanboeijen zet zich in voor de ondersteuning en begeleiding van mensen met vaak een ernstige verstandelijke beperking. Het kunstproject is onderdeel van de Prokkelweek én genomineerd voor de Gouden Prokkel in de categorie ‘In de samenleving’.

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe waardevol deze ontmoetingen zijn is er elk jaar een week lang speciale aandacht voor. Dit jaar van 3 juni t/m 8 juni. Voor de gouden prokkel zijn in totaal 15 activiteiten genomineerd in 3 categorieën. Categorie ‘In de samenleving’ draait om ontmoetingen en verbinding in gelijkwaardigheid, mensen met een beperking zijn zelf betrokken bij het bedenken en organiseren van de prokkels. Op vrijdag 28 juni vindt de uitreiking plaats.

De leerlingen, bewoners en cliënten gaan aan de slag met het thema onderwaterwereld. Van 13:30 tot 15:30 gaan ze in Assen (Zuidhaege 2) aan het werk. Het project is een samenwerking tussen ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, Vanboeijen en de Emmaschool. KLOK afbouwprojecten & vastgoedonderhoud sponsort de benodigde beschermings- en verfmaterialen.