Lariks steunt Aloha tijdens goede doelendag 

20 december 11:40

Op donderdag 20 december is er op de locatie Lariks van CS Vincent van Gogh een goede doelendag. De leerlingen gaan dan zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Aloha Foundation. Deze stichting zet zich in voor de toekomst van jongeren in het Noordoosten van Brazilië.

Op de goede doelendag worden er flessen ingezameld, is er een loterij, kunnen leerlingen limbodansen, een plaatje aanvragen bij de dj in de aula en lasergamen in de gymzalen. Leerlingen komen in hun foutste kerstoutfit naar school en kunnen zich laten vereeuwigen met hun vrienden in de fotobooth. De hele week voorafgaand aan de actiedag, verkoopt de catering op Lariks speciale producten waarvan de opbrengst naar Aloha gaat.

De Aloha foundation wil Braziliaanse jongeren behoeden voor een leven op straat, en biedt ze onder andere Engelse lessen, surflessen en gezonde voeding aan. Een prioriteit op het lijstje van de stichting is een nieuw pand in Brazilië met goede voorzieningen om deze hulp te kunnen blijven geven.

De organisatie van de dag is in handen van vijf studenten van de opleiding de Hanze Hogeschool in Groningen. Zij doen dit in het kader van een opdracht voor de minor Eventmanagement.