Leer laaggeletterheid op de werkvloer herkennen tijdens de Werkgeversconferentie Laaggeletterdheid

5 oktober 12:45

Op maandag 29 oktober (van 15.30 tot 17.30 uur) organiseert DNK een conferentie over laaggeletterdheid op de werkvloer (werkgeversconferentie abracaTAALbra). Want zowel voor een bedrijf als de werknemer zijn er veel voordelen als de laaggeletterde werknemer beter leert lezen en schrijven. Naast dat zij in hun persoonlijke leven worden geholpen, kunnen zij zich op de werkvloer beter redden. Dit is van positieve invloed op de efficiëntie waarmee zij werken en dit komt ten goede van de output van een bedrijf.

Veel bedrijven hebben nog geen actief beleid op het signaleren en de aanpak van laaggeletterdheid. Ook al zijn er in de provincie Drenthe 45.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hiervan werkt een groot deel bij Drentse bedrijven. In de gemeente Assen zijn er bijvoorbeeld 6.000 mensen die laaggeletterd zijn, waarvan 4.000 mensen bij lokale bedrijven werken.

Tijdens de conferentie horen werkgevers meer over wat laaggeletterdheid inhoudt, hoe je het herkent en het belang van een goeie aanpak. Op het programma staan spraakmakende taal- en ervaringsdeskundigen die het publiek in het onderwerp meenemen: Maurice de Greef (professor laaggeletterdheid), Kraantje Pappie (rapper en woordkunstenaar), Lambert Zwiers (directeur VNO-NCW & MKB Noord) en Yvonne Post (eigenaar Post Cleaning). De middag wordt geleid door radiopresentator Frits Spits en muzikaal ondersteund door ‘Van Luie Kees’.

Deelname aan de werkgeversconferentie is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dnk.nl/werkgeversconferentie.