Legende Dan Stuart op podium De Amer

13 maart 16:26

Hij begon ooit in een punkband en was later de oprichter en zanger van de befaamde countryrockformatie ‘Green on Red’ met onder andere Chuck Prophet. Dan Stuart (1961, Los Angeles) heeft al een lange muzikale weg afgelegd in allerlei configuraties. Zo ging hij samen met Steve Wynn op tournee als het duo Danny & Dust. Op zondag 24 maart (14.00 uur) komt hij naar De Amer. Don Antonio, het alter ego van de geboren Italiaan Antonio Gramentieri, staat hem bij als gitarist en levert de tweede stem.

Dan Stuart bracht in 2012 na enkele jaren van muzikale stilte het bejubelde album The Deliverance of Marlowe Billiings uit. In 2016 verscheen Marlowe’s Revenge en vorig jaar volgde nummer drie: The Unfortunate Demise of Marlowe Billings. “Mijn laatste album”, heeft Stuart aangekondigd.

Dat wil niet zeggen dat in Amen een uitgebluste man het podium bestijgt. Dan Stuart weet met zijn messcherpe stem en even scherpe teksten het publiek bij de les te houden en flink te raken. Zijn muziek is moeilijk in te kaderen. Iemand omschreef het zo: ‘Laten we het houden op door woestijnrock beïnvloede grage, met een vleugje altcountry en een scheut Engelse punkrock’. Waarbij de schrijver ook nog wijst op de intense balladen van de legendarische muzikant.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zondag 24 maart 2019

Dan Stuart (Rootsrock)

De Amer in Amen

Aanvang:  14.00 uur.

Entree: € 19,00