Letter voor Letter concert op televisie

30 augustus 9:20
Marcel J. de Jong

Naast de concerten in de Drentse theaters is het Letter voor Letter concert ook op tv te zien. In het kader van de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september, kan iedereen in Drenthe genieten van de prachtige liedjes van René Karst en Carola Smit. Tevens zijn er filmpjes te zien over wat het betekent om niet goed te kunnen lezen en schrijven, en hoe mooi het is om dit te verbeteren.

Het Letter voor Letter concert dat op televisie wordt uitgezonden is opgenomen in het Atlas Theater in Emmen. René Karst en Carola Smith zingen vele mooie liedjes zoals ‘Ritme van de Regen’, ‘Je bent mooi zoals je bent’ en ‘Supergavetijd’. De concertregistratie wordt in twee delen uitgezonden op RTV Drenthe: op zaterdag 1 september om 20:00 uur en 22:00 uur (Deel 1) en op zaterdag 8 september om 20:00 uur en 22:00 uur (Deel 2).

Meet & Greet en extra concert
Fans van René Karst en Carola Smit kunnen op 15 september gratis een gesigneerde cd van het concert ophalen tijdens de Meet & Greet. Want René en Carola bezoeken op deze dag de Taalhuizen en Taalpunten in zes Drentse bibliotheken. De Meet & Greet vindt plaats bij de Taalhuizen en Taalpunten in de bibliotheken van Meppel, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Roden en Assen. (Kijk op uitmetrene.nl voor de tijden waarop René en Carola bij de Taalhuizen/Taalpunten zijn.)

Na afloop van de Meet & Greet is er op zaterdagavond nog een extra concert in DNK in Assen. Wederom zorgen René Karst en Carola Smit onder begeleiding van Dick Plat voor een prachtige avond. Kaarten zijn voor € 5,00 per stuk te koop via uitmetrene.nl of kijk op dnk.nl

De ‘Letter voor Letter’ concerttour is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen de Drentse bibliotheken, de Taalhuizen en Taalpunten in deze bibliotheken, en de theaters in Drenthe met ondersteuning van Stichting Lezen en Schrijven.

Op de website www.uitmetrene.nl is alle informatie te vinden.