Lezing Michelle Visser “Eline.”

27 mei 8:18

11/06  Lezing Michelle Visser “Eline. In het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog volgt een vrouw haar man naar het Drentse platteland. Maar dan breekt de Spaanse griep uit. ” bij Van der Velde Boeken Assen

Dinsdagavond 11 juni geeft Michelle Visser bij Van der Velde Assen een lezing over haar recent verschenen roman “Eline”.  De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen.  Aansluitend aan de lezing zal er alle gelegenheid zijn het boek te laten signeren.

(Lezing // Boekverkoop // Signeren // Datum: dinsdag 11 juni // Tijdstip: 19:30 uur – 22:00 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree :  €5,-  ( inclusief consumptie) // Aanmelden gewenst via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519 )

“Eline” : Een prachtig geschreven tijdsbeeld door de ogen van een jonge vrouw in een snel veranderende wereld.

Nederland is neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar toch heeft de oorlog grote invloed op het dagelijks leven. Het leger bewaakt al jaren de grenzen, er is schaarste aan van alles en familie en vrienden in buurlanden zijn hun leven niet zeker. In 1918 vertrekt Elines echtgenoot voor langere tijd naar Drenthe om daar archeologisch onderzoek te doen. Eline volgt hem, met hun kinderen, en verruilt het moderne Leiden voor een heel andere versie van Nederland. In het streng gelovige dorp wordt ze niet door iedereen met open armen ontvangen, toch maakt ze er vrienden. Langzamerhand krijgt ze meer waardering voor de dorpsbewoners en hun manier van leven. De armoede in de veenkoloniën raakt haar diep, en dan breekt de Spaanse griep uit. De epidemie treft Drenthe hard, en Eline helpt de plaatselijke arts waar ze kan. Ondertussen is Nederland een natie in verandering: het algemeen kiesrecht wordt ingevoerd, ook voor vrouwen, en socialisten eisen hun plaats op. Als Eline en haar gezin terugkeren naar Leiden, zijn ze allen veranderd door hun ervaringen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven van voorheen oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?

Tijdens de lezing zal Michelle Visser vertellen over de historische en persoonlijke achtergronden die tot deze historische roman hebben gevoerd. Michelle leest enkele stukjes voor, en beantwoordt graag  vragen uit het publiek. Daarna is er tijd voor een persoonlijk praatje en om boeken te laten signeren.

Michelle Visser
Michelle Visser woont in Hengelo en werkte als communicatiemedewerker voor ze fulltime ging schrijven. Véronique was haar debuut; in het voorjaar van 2014 verscheen haar tweede historische roman Opstand. Ook haar favoriete auteurs schrijven historische boeken: Ken Follett, John Boyne en Geert Mak.

De pers over de boeken van Michelle Visser
‘Een mooi tijdsbeeld met ook een duidelijke rol voor Aletta Jacobs en haar zuster Charlotte.’ Wegener-kranten

‘Michelle Visser verdiepte zich uitgebreid in de historie, de verhaallijn is uitstekend en ze heeft een vlotte pen. Beslist een aanrader voor de liefhebbers van historische romans.’ NBD Biblion

‘Een heerlijke historische roman, die de aandacht van de lezer direct weet te pakken.’ Nederlands Dagblad