Liedjes Emil Landman over Vinter & Sommer

2 januari 9:39

Emil Landman (Amsterdam, 1989) schrijft mooie liedjes die vaak onder ongebruikelijke omstandigheden tot stand komen. Voor zijn nieuwste albums reisde hij twee keer naar het afgelegen eiland Reinøya in het noorden van Noorwegen. Emil Landman had gehoord dat het daar afhankelijk van het seizoen voornamelijk licht of overwegend donker is. Dat bracht hem op het idee om in die vervreemdende omgeving muziek te maken en op te nemen. De eerste trip leverde onder barre omstandigheden het prachtige Vinter op. De release was in februari. Het tweede en minder heftige bezoek aan Reinøya leidde in september tot het even fraaie Sommer. Ze zijn samengebracht op het album Vinter//Sommer. Voor alle duidelijkheid, de songteksten zijn Engelstalig.

Emil Landman zal op zondag 6 januari in De Amer (14.00 uur) ongetwijfeld veel van zijn winter- en zomermateriaal spelen. Hij begeleidt zichzelf daarbij subtiel op gitaar. Vóór zijn Noorse project had hij overigens al een aardig repertoire opgebouwd. Zijn eersteling was de EP A Bargain Between Beggars (2014)  en daarna volgden twee volwaardige albums: Colours and Their Things (2014) en An Unexpected View (2016).

Emil Landman stuurde in 2012 af aan de Herman Brood Academy en woont tegenwoordig in Utrecht. Hij is erg reislustig en heeft op veel plekken in de wereld inspiratie opgedaan. Het belooft dan ook een avontuurlijke zondagmiddag te worden in De Amer.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zondag 6 januari 2019

Emil Landman ( Singer-songwriter/Folk)

De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 19,00