Liefde voor het chanson

2 januari 9:45

De Groningse Davine heeft het niet van een vreemde. Haar moeder zong, speelde gitaar en had in haar platenkast een elpee van Frida Boccara met daarop het nummer Cent Mille Chansons. Dat lied vormde voor de dochter mede de inspiratie om in het Frans te gaan zingen. Zaterdag 12 januari brengt Davine haar chansons in De Amer ten gehore (20.00 uur).

Ze werd geboren in Soest, groeide op in Apeldoorn en ging naar Groningen om daar Frans te studeren. Na een maand hield ze dat al voor gezien en besloot ze zich volledig op het zingen te richten. Aan het Zwolse conservatorium beleed ze definitief haar liefde voor het Franse chanson. “Frans is een taal die uit zichzelf al zingt”, verklaart ze haar keuze.

In 2012 was Davine winnares van het Concours de la Chanson, een concours dat jaarlijks door de Alliance Française wordt georganiseerd. Daarop bracht ze haar debuutalbum Davine uit met eigen versies van bekende chansons. Vorig jaar verscheen Renaissance, waarop Davine nauw samenwerkte met producer Jan van Eerd (Wende, Ellen ten Damme, Spinvis, Hadewych Minis). Samen met Van Eerd componeerde ze de liedjes, die door de in Parijs wonende Christal G van teksten werden voorzien. Renaissance is een elektronische plaat geworden met echte strijkers, blazers en een piano.
Naast haar muzikale carrière is Davine ook model, al stelt ze het zingen op de eerste plaats. Ze werkte met de ontwerpers Paul Schulten, Addy van den Krommenacker en Frans Molenaar. Voor Christian Lagerwaard  loopt ze nog wel eens tijdens de Fashion Week in Parijs.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Voor de agenda

Zaterdag 12 januari 2019

Davine ( Franse chansons)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19,00