Local Heroes en de Biggle Baggle Big Band

23 april 8:28

Local Heroes is het thema van het concert dat de Biggle Baggle big band op zondag 19 mei verzorgt in Podium Zuidhaege in Assen. Het wordt een optreden met de Drentse virtuoze trompettiste Suzan Veneman en, als klap op de vuurpijl, de lokale helden van het jeugdcircus Bombari.

Suzan Veneman
Suzan Veneman is opgegroeid in Assen in een muzikaal gezin. Ze is trompet gaan studeren, eerst in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium en daarna in de V.S. aan de Rutgers University. Na haar studie is ze gaan spelen in het ‘Millennium Jazz Orchestra’ en het ‘New Jazz Orchestra’. Daar weet zij haar kwaliteiten als soliste met veel smaak en techniek in te vullen.
In 2010 won Suzan de tweede prijs op het Prinses Christina Concours, later dat jaar is zij geselecteerd als beste soliste in de categorie koperinstrumenten op het Nationaal Big Band festival in Hoofddorp. In 2013 werd ze uitgenodigd voor het Jazz Rising Stars Programma in Ravinia (Illinois, V.S.) en volgde daar lessen van onder andere David Baker en Curtis Fuller.
Samen met de Biggle Baggle big band zal Suzan een mengeling van verschillende jazz stijlen spelen, waaronder nummers van Pat Metheny, Peter Herbolzheimer en andere bekende componisten.

Bombari
Het jeugdcircus Bombari uit Assen biedt uniek vermaak voor publiek van jong tot oud, Ieder seizoen maakt Bombari een gloednieuwe show vol originele en spectaculaire acts, kleurrijke kostuums en swingende muziek. De artiesten van Bombari zullen onder begeleiding van de Biggle Baggle big band een drietal acts presenteren uit hun succesvolle show die begin 2019 voor een uitverkochte De Nieuwe Kolk werd verzorgd.

Biggle Baggle big band
De lokale helden van de Biggle Baggle big band zullen, onder leiding van Jack Westra, nummers spelen van onder anderen Erik Morales, Duke Ellington, Freddie Hubbard en Horace Silver. Yvonne Rozenveld zal met haar geweldige stem de zangnummers verzorgen.

Lokatie: Podium Zuidhaege, Assen
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 8,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis)