Lunchbijeenkomst Over The Wall Assen bij Vanderveen

5 februari 10:22

Op zaterdag 17 februari is er een publiekelijk rondetafelgesprek van vier kunstenaars uit Syrië en vier kunstenaars van het Drents Schildersgenootschap over vrijheid, vrede, hoop en ontmoeting. Dit naar aanleiding van hun gezamenlijke expositie ‘Over the Wall Assen’ in Galerie DSG, op de woonetage van Warenhuis Vanderveen te Assen.

De expositie, nog te bezichtigen tot zaterdag 24 februari, is onderdeel van een landelijke reeks en heeft als thema ‘Art meets art’: een ontmoeting tussen hen, die huis en haard hebben moeten achterlaten uit vrees voor hun eigen leven en wij, die al zeventig jaar in betrekkelijke rust geen oorlog meer van dichtbij hebben meegemaakt.

De vier Syrische kunstenaars zijn jong en net klaar met hun studie. Zij bevinden zich door de oorlogssituatie ineens in Nederland. In Over the Wall laten zij zien hoe zij vanuit verschillende invalshoeken hiermee bezig zijn, maar vooral ook is deze expositie een uitwisseling van Europese en Aziatische opvattingen over kunst.

De deelnemende kunstenaars aan de expositie en het rondetafelgesprek zijn: Albert Rademaker, Fadi Nadrous, Ralph Douglas, Tamer Maklad, Raafat Ballan, Saeed Al Hammad, Sake Elzinga en Saskia Dingelstad.

De lunchbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 17 februari van 12:00 tot 14:00 uur in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij het Kunstcafé op de hoogste etage. De kosten zijn € 14,50 per persoon, inclusief Oriëntaalse lunch.