Lunchlezing Suzanna Jansen bij Vanderveen

30 oktober 10:29

Zaterdag 11 november geeft schrijfster Suzanna Jansen een lunchvoordracht bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Het ‘Kadetje Cultuur’ zal gaan over haar nieuwste boek ‘Ondanks de zwaartekracht’.

‘Ondanks de zwaartekracht’ speelt in Nederland, honderd jaar geleden. Aannemerszoon Cor van Eesteren wil kunstenaar worden. Steffa Wine, schippersdochter, kiest voor het ‘schandalige’ beroep van danseres. In de maalstroom van het machinetijdperk bouwen zij aan een nieuwe wereld.

Net als in haar vorige boek, het Pauperparadijs, is er een link tussen het verhaal en het persoonlijke leven van Suzanna Jansen. Hoofdpersonages Cor en Steffa drukken een halve eeuw later hun stempel op haar leven. Het boek is een persoonlijke en meeslepende zoektocht naar de vraag: Wat gebeurt er als je je dromen najaagt? En wat als je dat niet doet?

Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij het Kunstcafé of Bruna Vanderveen. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. Na de voordracht is er ruimte voor vragen en zal Suzanna Jansen signeren. De voordracht duurt van 12.00 tot 13.45 uur.