Mary Veldkamp en Anies Latumaelissa

15 februari 11:52

Mary Veldkamp Doek  – 1939 – Assen
Ze was 8 jaar toen haar Tante haar op het toneel zette tijdens een zangwedstrijd in het toenmalige Concerthuis, ze zong toen al de sterren van de hemel en won daarmee de 1e prijs, en dat is nog altijd zo, Mary of beter gezegd “onze Mary” (voor de Jazzclub Assen) zingt al ruim 60 jaar in zalen, theaters, kroegen, op buurtfeesten, bruiloften en partijen, in Assen en wijde omgeving.

Haar repertoire is enorm en gevarieerd, dat deed ze samen met haar man en Accordeonist Dick Veldkamp en met verschillende andere Combo’s en Big Bands. Er werd op verzoek van Radio Drenthe zelfs een vertaling van haar Jazz repertoire in het drents op CD uitgebracht.

Anies en Mary ontmoetten elkaar voor het eerst in 1986 Johnny Meijer trad toen op in Assen, Mary en Anies zaten in de begeleidingsband met Wes van Wagensveld, Wies Harzevoort, Ottek Lumalessil, en Lou vd Waarsenburg het werd een bruisende avond.

Anies Latumaelissa -1940 – Saparua – Maluku
Net als zoveel andere Molukse gezinnen begin jaren 50, kwam Anies op 11 jarige leeftijd in Schattenberg terecht, ver van hun eigen land moesten zij zich redden met weinig geld in een kil klimaat, met hulp van zijn Vader en zelfstudie maakte hij zich het Gitaarspel eigen.

In 1957 richtte Anies samen met 4 andere Molukse jongens “The Strolling Players” op.
In 1961 traden ze op voor het TV programma “Waar blijft de Rock”.
Tot 1963 bleef de band bestaan, Anies ging daarna als Muzikant door en speelde voornamelijk in Jazzformaties , want ook zijn hart ging uit naar de Jazz. Mary en Anies kwamen elkaar steeds weer tegen in veel verschillende formaties “The Asser Swinging 8”, “The Rythm Club”, “Trio Wes van Wagensveld”, “All Seasons Kwartet” en “The Embraceable Quintet” Anies maakt geweldige orkest banden, daarbij treden ze nog altijd op als Duo of met een Quintet, en Zondag 25 Februari 2018 spelen ze in Lodewijk Napoleon van 16:00 tot 19:00 uur.

Dit duo treedt zondag 25/2 op in Lodewijk Napoleon van 16:00 tot 19:00 uur.
Op zaterdag 17/2 treedt haar kleindochter Beau op tijdens de 50 jaar horeca aan de markt 1 in Lodewijk Napoleon.