Matthäus-Passion door Luthers Bach Ensemble in Loppersum, Sneek, Groningen en Assen

21 februari 12:50

Nederland is het land waar rond het paasfeest de meeste uitvoeringen van de Matthäus-Passion plaats vinden. In Noord Nederland verzorgt het Luthers Bach Ensemble een serie uitvoeringen. Op 18 maart in Loppersum, 19 maart Sneek, 20 Maart Groningen en 21 maart Assen.

Het beroemde werk van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble in samenwerking met het bekende Roder Jongenskoor. Het orkest en de zangers staan onder de artistieke en muzikale leiding van Tymen Jan Bronda.

woensdag 18 maart 2020 19.30 uur Petrus & Pauluskerk Loppersum
donderdag 19 maart  19.30 uur Martinikerk Sneek
vrijdag 20 maart  19.30 uur Der Aa-kerk Groningen
zaterdag 21 maart 19.30 uur Jozefkerk Assen
zondag 22 maart 15.00 uur Martinikerk Doesburg.

Het wordt een bijzondere, zogenaamde semi-scenische, uitvoering. Solisten en koorzangers zingen uit het hoofd en versterken met hun lichaamstaal de emotionele zeggingskracht van het lijdensdrama, zonder daarbij hun rol als zanger uit het oog te verliezen. De verbinding met de toeschouwers wordt veel directer en daardoor wordt de intensiteit van de muzikale ervaring op het podium én in de zaal veel groter.

De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus en volgt daarbij de verhaallijn van het Evangelie volgens Matteüs. De Matthäus-Passion heeft een heldere opbouw. Na het groots opgezette openingskoor vertelt de Evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus met minimale muzikale begeleiding.

De eerste uitvoering was in 1728 in de Thomaskirche in Leipzig.

Kaartverkoop.

De toegangsprijs is € 32,50 en verkrijgbaar via http://luthersbachensemble.nl

en

Boekhandel Godert Walter Groningen, Oude Ebbingestraat 53; Boekhandel Daan Nijman Roden, Heerestraat 87 & winkelstraat UMCG; Boekhandel van der Velde Assen, Gedempte Singel