Meet & Greet jeugdliteratuur schrijfster Yvonne Brill – “De cirkel is rond”

20 april 12:54

Zaterdag 4 mei van 14:00 tot 16:00  uur is jeugdliteratuur schrijfster Yvonne Brill bij Van der Velde Boeken Assen aanwezig om haar recent verschenen verhalenbundel “De cirkel is rond” te promoten en te signeren. 

(Meet& Greet // Boekpromotie// Boekverkoop // voorlezen // Signeren // Datum: zaterdag 4 mei // Tijdstip: 14:00 uur tot 16:00 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis)

Met De cirkel is rond neemt Yvonne Brill afscheid van haar publiek. In deze verhalenbundel komen haar meest geliefde karakters voor een laatste keer voor het voetlicht in een typisch Yvonne Brill verhaal. Soms herschreven uit het verleden maar ook met nieuwe verhalen.

De cirkel is rond
De cirkel is rond bevat diverse verhalen met de geliefde karakters die in de boeken van Yvonne Brill tot leven komen. Onder andere Miriam het zeemeerminnetje, Kabouter Wijsneus en Marc en Maaike zullen voor een laatste keer hun opwachting maken.

De cirkel is rond is voor alle leeftijden maar ook de groep die in hun jeugd de boeken van Yvonne Brill las zal door het boek teruggevoerd worden om te genieten van de vertelkunst van Yvonne. Voor nieuwe lezers is het een prachtige kennismaking met de werelden die Yvonne zo treffend weet neer te zetten.

De cirkel is rond, een (hernieuwde) kennismaking met de geliefde karakters uit de boeken van Yvonne Brill. Het laatste deel in de Bianca reeks, deel 65 verschijnt uiterlijk begin 2020 maar daarna valt ook voor Bianca het doek.

Yvonne Brill
Yvonne Brill (Amsterdam, 19 juni 1942) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur. Zij heeft ook gepubliceerd onder pseudoniem Jaap Helder. Zij is vooral bekend door de serie Bianca (meisjesboeken over paarden) en de serie Rob en Rieneke (leren lezen voor dyslectische kinderen). Brill heeft in Haarlem de meisjes-HBS gevolgd. Op de middelbare school heeft ze een ongepubliceerde dichtbundel geschreven. In Amsterdam en Haarlem heeft ze reclametekenen en illustreren gestudeerd op de Kunstnijverheidsschool.

Ze heeft een aantal jaren bij de platenfirma Bovema EMI Records in Heemstede gewerkt (o.a. heeft ze sprookjes geschreven die, door Jos Brink verteld, op plaat zijn uitgebracht). Later ging ze werken bij uitgeverij Het goede Boek in Huizen. Daarna verhuisde zij naar Assen om bij de uitgeverij Van Gorcum te gaan werken. Uiteindelijk stapte zij over naar de Drentse- en Asser Courant. Brill brak door als schrijfster van jeugdboeken toen uitgeverij Kluitman interesse kreeg voor haar boeken. In 2013 verloor zij haar partner en vestigde zij zich permanent in het Drentse Aalden. Zij is actief bij de Kunstenaarsherberg Zweeloo en geeft tekenlessen.

De boeken zijn fictief. Haar boeken zijn inmiddels door drie uitgeverijen in de handel gebracht: Kluitman, Fontein en Publique Uitgevers.