Meet& Greet met Jeroen Windmeijer

27 mei 8:23

01-06 Meet& Greet met Jeroen Windmeijer, ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd, bij Van der Velde Boeken Assen

In het kader van de start van de Spannende Boekenweken is er op zaterdag 1 juni vanaf 15:00 uur een Meet & Greet met Jeroen Windmeijer bij Van der Velde Boeken Assen. U bent van harte welkom om deze auteur te ontmoeten en uw boek te laten signeren!

(Meet& Greet // Boekpromotie// Boekverkoop // Signeren // Datum: zaterdag 1 juni // Tijdstip: 15:00 uur tot 16:30 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis)

Jeroen Windmeijer, ook wel de Nederlandse Dan Brown genoemd, heeft inmiddels drie succesvolle literaire thrillers op zijn naam staan, de zogenoemde Leidse trilogie: De bekentenissen van Petrus (2015), Het Pauluslabyrint (2017; tevens verschenen in het Engels) en Het Pilgrim Fathers complot (2018). In het laatste deel verlaat hoofdpersoon Peter de Haan de stad Leiden en vertrekt naar Amerika. De volgende trilogie, met nieuwe hoofdpersonen, zal zich afspelen in Latijns-Amerika, Bolivia, Guatemala en Mexico. In augustus verschijnt het eerste deel: De offers.

Jeroen Windmeije
Jeroen Windmeijer (1969) studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Leiden, met als specialisatie Latijns-Amerika en promoveerde in 2001 op een onderzoek naar de Otavalo-indianen. Daarna werkte hij als reisleider in Venezuela, Mexico, Guatemala en Belize, maar ook in Egypte. Na de lerarenopleiding Wereldgodsdiensten werkte hij twaalf jaar als leraar godsdienst op een middelbare school in Leiden. Sinds 1 januari 2019 is hij voltijds schrijver. Hij is een leraar in hart en nieren: hij wil niet alleen een spannend verhaal vertellen, maar ook dat de lezer er iets van opsteekt. Het gaat hem om de kracht van verhalen.