MUSEUMWEEK IN HET GEVANGENISMUSEUM

30 maart 11:47

Van 8 t/m 14 april vindt de Nationale Museumweek weer plaats in het hele land. Meer dan 400 musea zetten hun unieke collecties, ons echte goud, volop in de schijnwerpers. Natuurlijk is er ook in het Gevangenismuseum van alles te doen!

Knutsel je eigen boeven-pronkstuk!
Er is van alles te doen voor kinderen in de museumweek. Boefjes kunnen lekker knutselen aan onze boevenknutseltafel. Ze kunnen vingerafdrukken laten nemen, een boevenmasker versieren of een boevenkleurplaat of button maken. Ook kan er een trekpop gemaakt worden van Lange Leo, de populaire bajesboef van het Gevangenismuseum.
Woensdag 10 en zondag 14 april tussen 11:00 en 16:00 uur, gratis met toegangskaart museum

Fotomoment!
Bezoekers kunnen zich zaterdag en zondag verkleden als landloper. Vroeger sliepen de landlopers in Veenhuizen in hangmatten op grote slaapzalen. Bezoekers kunnen terug in de tijd stappen en verkleed als landloper een foto van zichzelf maken bij de historische fotowand.
Zaterdag 13 en zondag 14 april tussen 11:00 en 16:00 uur, gratis met toegangskaart museum

Spectaculaire draaidemonstraties in de Elektriciteitscentrale Veenhuizen
De Elektriciteitscentrale is het weekend van de Museumweek geopend voor het publiek. Op beide dagen worden er ook draaidemonstraties gegeven met de Kromhoutmotor uit 1928 en de Crossleymotor uit 1918. Deze demonstraties zijn een echte belevenis; zo zijn er wel vier mannen nodig om de motor aan het draaien te krijgen. Bij elke demonstratie wordt uitleg gegeven door de enthousiaste vrijwilligers van de centrale.
Zaterdag 13 en zondag 14 april tussen 12:00 en 16:00 uur, gratis entree

Theatervoorstelling Oog om Oog
Op vrijdag 12 april om 20:00 uur speelt Veentheater de bijzondere voorstelling Oog om Oog in een toepasselijke omgeving: strafgevangenis de Rode Pannen. Een voorstelling over misdaad en straf, over daders en slachtoffers, over oordelen en vergeven. In deze voorstelling wordt de toeschouwer uitgedaagd om de doodstraf vanuit verschillende perspectieven te bekijken en aan het denken gezet over dit onderwerp.
Erbij zijn? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Stuur een mailtje naar info@gevangenismuseum.nl o.v.v. Oog om Oog. Kaartjes kosten €12,50 p.p.