Muziektheaterspektakel ‘Jumping Jack’ 9 t/m 19 mei op TT motorcircuit Assen

6 februari 9:54

Van 9 t/m 19 mei op het TT circuit van Assen: Jumping Jack, een grootse theatervoorstelling met rockmuziek en ronkende motoren over het leven van de roemruchte coureur Jack Middelburg (1952-1984). Frank Lammers regisseert het spektakel van producent BUOG met hoofdrollen voor Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt. Tickets zijn te koop via www.jumpingjack.nu.

Regisseur Frank Lammers: “Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theaterspektakel met een motorracer in de hoofdrol. Jumping Jack Middelburg was dan ook een van onze laatste grote coureurs en een uitermate kleurrijk figuur. Hij had een levenswandel die wel twintig voorstellingen in zich draagt.”

Op hetzelfde terrein waar Jack Middelburg in 1980 de TT won, wordt Jumping Jack aan hem opgedragen. In de voorstelling met twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen, reist de kleindochter van Middelburg terug in de tijd en komt ze voor het dilemma te staan haar stoere, onberekenbare opa wel of niet te redden. Even gepassioneerd als strijdbaar zet July zich in om Jack te behoeden voor het dramatische einde, het noodlot dat hij tart. July toont zich een hartverwarmende persoonlijkheid die alles op alles zet om de geschiedenis van haar opa te herschrijven. Een meeslepend en ontroerend verhaal: ook als je niet van motorsport houdt, meer dan de moeite waard.

De look & feel van Jumping Jack zijn spectaculair met de testosteron van een motorrace en de adrenaline van een rockconcert. De muziek zorgt voor een diepere laag, maar is ook kenmerkend voor de jaren zeventig en tachtig waarin het verhaal zich afspeelt. Op de live uitgevoerde soundtrack zijn behalve seventies gitaarrock nieuwe nummers te horen, die passen bij de even markante als flamboyante persoonlijkheid van Middelburg. Onderdeel van de voorstelling zijn echte motorraces, uniek als theatraal middel. “We slaan een brug tussen theaterpubliek, motorliefhebbers en rockfans”, aldus producenten Kees Botman en Pieter Stellingwerf van BUOG. De afgelopen jaren maakte BUOG naam met meeslepend locatietheater, ingebed in de lokale cultuur.

Matteo van der Grijn (Jack Middelburg) speelde onder meer in de theaterhit Soldaat van Oranje, de films Bankier van het verzet, Het verlangen en Toscaanse bruiloft en tv-series zoals Nieuwe buren en De troon.

Julia van der Vlugt (July) speelde bij de theatergezelschappen YoungGangsters, Zuiderstrandtheater en Orkater in stukken zoals Disasterlicious, Harde handen, Julius Caesar en Old Gangsters Never Die.

Lucas Hamming (Jacks manager en zanger van de band), werkt aan zijn derde album en is nu te zien in All Stars de musical. Hij brak in 2015 door met tien singles in de playlists van nationale muziekzenders, als huisband van DWDD en optredens op vele festivals.

Genio de Groot (dokter) is bekend van films zoals Dorsvloer vol confetti, De Heineken ontvoering en Dik Trom, tv-producties zoals Sint & Co, GTST en Ramses en theatervoorstellingen zoals Pilp Fiction en ANNE.

Frank Lammers speelde in tientallen films, onder meer De helleveeg, J. Kessels, Michiel de Ruyter, De marathon, De bende van Oss, New Kids Turbo, Nachtrit, Zwartboek, Het schnitzelparadijs, De dominee en Wilde mossels. Lammers regisseerde de theatervoorstelling Koper en de speelfilm Of ik gek ben.

Jumping Jack website, teaser, making of, Facebook, Twitter, Instagram