Nathan James volgt eigen muzikale pad

1 oktober 9:06

Rootszanger Nathan James, zondagmiddag 14 oktober 14:00 uur op het podium van De Amer, is niet zomaar in een hokje te plaatsen. De Amerikaan (Fallbrook, Californie) heeft een volstrekt eigen muzikale identiteit ontwikkeld. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij zichzelf heeft leren spelen op zelfgemaakte instrumenten. Zo bouwde hij bijvoorbeeld een prachtige ‘wasbord-gitaar’ en creëerde hij van oude hekplanken een ‘stompbox’. Daarmee, en met zijn mondharmonica, gaat hij de blues en Americana te lijf.

Nathan James loopt al een jaar of twintig mee en speelde in bijna alle werelddelen. Het echte werk begon toen hij als 19-jarige door de bluesveteraan James Harman werd gevraagd om zich bij zijn band aan te sluiten. Daar deed hij de ervaring op die een groot deel van zijn eigen carrière heeft gevormd. In de loop der jaren werkte Nathan James ook met andere bekende artiesten als Kim Wilson, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold en Lazy Lester.

Rootszanger Nathan James was wel eerder in Nederland, maar is nu voor de eerste keer in De Amer. Hij komt niet alleen, want bassiste Judith Renkema en fluitist/blazer Jeroen Goossens staan hem terzijde.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl