NEDERLAND LEEST WOLKERS IN BIBLIOTHEEK DNK

4 november 10:27

Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld ‘Winterbloei’. Deze bundel geeft Bibliotheek DNK tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers. Daarnaast organiseert de Bibliotheek de Nederland Leest Boekenclub rondom het boek ‘Winterbloei’.
‘Winterbloei’ – Jan Wolkers De geschenkbundel ‘Winterbloei’ is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord.
Nederland Leest Boekenclub Voor zowel nieuwe lezers, als trouwe fans van Jan Wolkers organiseert DNK op donderdagavond 28 november de Nederland Leest Boekenclub. DNK collectioneur Esmé van den Boom zal de leesclub begeleiden en in gesprek gaan over het boek ‘Winterbloei’ en duurzaamheid. Geïnteresseerden kunnen een ticket kopen via dnk.nl.