NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP DRONE RACES TIJDENS DRONE FESTIVAL ASSEN 2019

26 september 9:30

Zaterdag 5 oktober aanstaande organiseert Stichting Drone Festival Assen het grootste outdoor drone festival van Europa op het TT Circuit van Assen. Naast de wereldprimeur van de X-Class drone races is het TT Circuit ook het toneel voor het NK drone races. Met ruim 40 races door de beste internationale piloten en een keur aan activiteiten is dit gratis toegankelijke festival een must-do voor iedereen die nieuwsgierig is naar de laatste ontwikkelingen op drone gebied, een passie heeft voor races of gewoon een gezellige zaterdag op het circuit wil doorbrengen.

‘Dat we het Nederlands Kampioenschap drone races mogen hosten overstijgt al onze verwachtingen’ zegt medeorganisator Ina Ebbinge van Stichting Drone Events Assen. ‘Wat vorig jaar begon als een droom is uitgegroeid tot het grootste outdoor drone festival van Europa’. Dat het festival grootse proporties aanneemt blijkt wel uit het dag vullende programma en de grote hoeveelheid internationale bedrijven die bij het festival betrokken zijn. Sony, Epson, Robin Radar en Defensie om er maar een paar te noemen.

‘We hopen voor deze eerste editie zo’n 10.000 bezoekers te mogen verwelkomen’. zegt Ebbinge. En voor hen is er genoeg te beleven. Naast de NK finales is er de wereldwijde primeur in de X Class drone races. X Class drones zijn de grootste ter wereld en de races zijn bijzonder spectaculair. ‘Er zijn tal van activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar, races tegen BMW’s en elektrische motorfietsen, live muziek en een expo waar van alles op het gebied van drones te koop en te zien is’. ‘En wat het Drone Festival Assen echt uniek maakt is dat je zelf, met je eigen drone, mag vliegen in de Strubben bocht op het circuit’.

Zaterdag 5 oktober is tevens de dag waarop de winnaar van de schoolbattle bekend wordt. 12 Schoolteams uit het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan hun drone en strijden om de hoofdprijs van ruim € 1.000,-  en de vele andere prijzen.

Toegang tot het Drone Festival Assen is gratis. Wil je zelf een drone besturen en alles front row meemaken? Koop dan voor een paar Euro de speciale paddock tickets.

Meer informatie, tickets en het volledige programma vind je op dronefestivalassen.nl.